Ion Cristoiu a fost invitat la emisiunea Marius Tucă Show, unde a vorbit despre alegerile prezidenţiale de duminică, pe care le consideră complet inutile, fiind pentru prima oară când acest scrutin nu există, pentru că actualul şef al statului vrea să-l câştige fără să facă nimic.

“Prima dată în istoria post-revoluționară când prezidențialele nu au existat, ceea ce este o adevărată crimă împotriva democrației… măcar atmosferă… nu dezbateri… Trebuie să modificăm neapărat legea aia aberantă în campanie, trebuie puse poze, creează atmosferă”, a declarat Ion Cristoiu, potrivit stiripesurse.ro.

„Această campanie a fost făcută dinadins pustiită, dinadins inexistentă pentru ca domnul Klaus Iohannis, pentru ca să se repete 2014. Mai țineți minte în 2014 cum Iohannis era un portret? […] Klaus Iohannis a evitat, este extraordinar, orice ieșire în mediul nesecurizat. S-a întâlnit numai cu partidul”, a spus jurnalistul.

“Klaus Iohannis vrea să câștige cu 80 la 20, cred că asta vrea. Și pentru asta s-a pus la lucru o întreagă mașinărie a instituțiilor de forță, a generalilor, o întreagă mineriadă […] pentru că el are nevoie de o victorie ritualică asupra stângii, asupra comunismului […] Klaus Iohanis vrea să câștige cu două condiții practic imposibile, practic. Anume, să nu facă nimic și, doi, să câștige la un scor uriaș. Pentru că este foarte greu să realizezi aceste două condiții și atunci generalii din instituțiile de forță sunt obligați să facă, nu știu, lucruri supraomenești”, consideră Ion Cristoiu.

Jurnalistul recunoaşte că, pentru prima oară după Revoluţie, nu ştie cu cine va vota la aceste alegeri: “Pentru prima dată după 1990, eu, Ion Cristoiu, nu știu cu cine să votez. Mă duc la vot cu sentimentul de groază că trebuie să mă duc că sunt jurnalist.”