Românii cărora li s-a promis posibilitatea de amânare a plății ratelor pe care le au la bănci, cel puțin pe perioada stării de urgență, dacă nu până la sfârșitul anului, vor trebui să mai aștepte.

PNL a contestat la Curtea Constituțională ordonanța propriului guvern, motivând că proiectul legislativ a fost modificat în Parlament de către opoziție, care i-a dat o conotație ”populistă”.

”Am spus încă de la început, de când am intrat în această situaţie, că vom ataca la Curtea Constituţională absolut orice demers populist care nu are o susţinere şi o fundamentare serioasă în realitate.

”Ordonanța a fost modificată în Parlament”

Din Opoziţie poţi să propui să fie mâine kilogramul de ulei un leu, să fie kilogramul de carne un leu şi 10 bani, poţi să propui absolut orice. Ideea e că trebuie să ai şi partea de responsabilitate”, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, Florin Roman, liderul grupului parlamentar al PNL.

”Sigur că ordonanţa, aşa cum ne-am aşteptat, a fost modificată în Parlament şi, din acest motiv, pe ideea că lucrurile au fost deja clar stabilite de către Guvern şi nu mai era nevoie de această modificare, o să atacăm la Curtea Constituţională legea adoptată astăzi”, a precizat liberalul.

Iar președintele interimar al PSD a atacat în termeni foarte duri această poziție a PNL.

”PNL își bate joc de români! Și blochează la CCR, DIN NOU, amânarea ratelor la bănci și ajutorul pentru producătorii agricoli afectați de secetă!

”Se țin cu dinții de <dobânda la dobândă>”

Se țin cu dinții de ”dobânda la dobândă” și pentru asta sunt în stare să își conteste propria ordonanță!”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook.

”Indiferent de ce declară seara pe televizoare, acțiunile de a doua zi îi dau de gol și arată românilor adevăratele intenții: PNL nu vrea să-i ajute pe românii și firmele românești care suferă din cauza crizei! Nu îi interesează protejarea nivelului de trai al românilor! Și nici păstrarea locurilor de muncă!

Nu mai sacrificați cetățenii și mediul de afaceri pentru lupta voastră politică! Trebuie să guvernați pentru ei, nu împotriva lor!”, a acuzat președintele interimar al PSD.