Din cele 59 de benzinării, un număr de 46 sunt amplasate în Olanda. "Intrarea pe piaţa din Olanda se potriveşte cu strategia de expansiune a lanţului de benzinării a Lukoil", a declarat directorul operaţional de la Lukoil Belgium, Bulat Subaev.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze până la finele lunii iunie, după obţinerea autorizaţiilor necesare din partea autorităţilor de reglementare din Oanda şi Belgia.

Grupul Lukoil, prezent şi pe piaţa din România, are deja 168 de benzinării în Belgia iar în 2009 a achiziţionat un pachet de 45% din acţiunile rafinăriei Zeeland din Olanda, restul de 55% din acţiuni fiind deţinut de grupul petrolier francez Total.

Lukoil a precizat că în urma acestei tranzacţii numărul total de benzinării marca Lukoil din regiunea Benelux se ridică la 228 (180 în Belgia, 46 în Olanda şi două în Luxemburg).

Lukoil deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior, respectiv în Ucraina, Bulgaria şi România – rafinăria Petrotel. De asemenea, Lukoil deţine acţiuni la o rafinărie din Olanda.

Înfiinţată în anul 1998, compania Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie şi nouă depozite de produse petroliere.
Sursa: Agerpres