Ludovic Orban, premierul României, a declarat că relația sa cu președintele Iohannis este una foarte bună, iar parteneriatul existent între ei este unul extrem de apropiat și de benefic pentru țară.

În plus, prim-ministrul a mai spus și că între el și șeful statului există un dialog permanent dar și o coordonare a pozițiilor pe toate temele importante.

„Este o prostie, evident că este o prostie, nu se bazează pe nimic. Ați găsit un singur element de veridicitate acolo? Nu-mi place să comentez niște prostii care sunt scrise de un jurnalist care n-are nicio bază. Relația dintre președintele Iohannis și mine este cunoscută, a fost vizibilă în ultimii doi ani și jumătate de când sunt președintele PNL, parteneriatul extrem de apropiat și de benefic pentru România este extrem de clar pentru orice om care vrea să vadă adevărul. Relația dintre președintele Iohannis și mine, ca președinte al PNL și ca premier, este o relație cât se poate de normală, cât se poate de bună, există un dialog permanent, o coordonare a pozițiilor pe toate temele importante” a declarat premierul, pentru Digi24.

Orban și Iohannis susțin alegerile anticipate

În ceea ce privește alegerile anticipate, șeful PNL a declarat că și el și Iohannis preferă această variantă. Potrivit lui Orban, alegerile anticipate vor reda putere poporului și vor oferi legitimitate Guvernului.

„Și președintele Iohannis, și eu am spus foarte clar că preferăm varianta anticipatelor, care să confere cu adevărat unui guvern o legitimitate și un sprijin puternic în Parlament și, pe de altă parte, să redea puterea poporului, astfel încât poporul să-și aleagă un parlament care să corespundă opțiunilor politice actuale. Asta a fost poziția publică și a președintelui, și poziția publică a mea”, a mai spus Orban.