Lucruri mai puțin știute despre Bill Gates. De la prima înfrângere, la titlul de miliardar

Bill Gates și-a dat seama de faptul că este mult mai deștept decât ceilalți din timpul liceului, motiv pentru care a decis să urmeze cursurile Universității Harvard. Deși credea că va fi ușor, acesta a dat față în față cu realitatea după ce, la cursul de matematică teoretică, nu a obținut nota maximă.

Ulterior, acesta a decis să își schimbe profilul de la matematică teoretică, la matematică aplicată. Ceea ce nu știa el atunci era că nota mediocră obținută la examen va fi prima înfrângere din viața sa.

Chiar dacă acum este cunoscut ca și cofondator al companiei Microsoft, înainte de a-i pune bazele el a avut o altă afacere numită Traf-O-Data. Împreună cu Paul Allen, cu care se cunoștea din liceu, au creat un minicomputer care puteau să urmărească traficul. Cel care a numit această afacere ”Traf-O-Data” este chiar miliardarul Bill Gates. Din păcate, ideea lor nu a interesat pe nimeni, motiv pentru care au renunțat la ea.

Bill Gates a fost arestat în New Mexic

Gates arată ca tipul de persoană care nu ar deranja pe nimeni cu nimic, ceea ce te face să crezi că el nu a avut niciodată probleme cu legea. Totuși, în anul 1977, acesta a fost arestat în New Mexic și chiar există o poză care să ateste acest lucru. Poliția nu a reușit atunci să stabilească ce mai exact a dus la arestarea lui, însă se pare că acesta a încurcat regulile de circulație.

Sursă foto: Wikimedia Commons

”Din câte știu, nimeni nu se îmbogățește făcând programe”

În 1976, Bill Gates a scris o scrisoare deschisă către pasionații de calculatoare în care îi descuraja să mai folosească programul făcut de el fără să plătească.

La acea vreme, tehnologia era la început, motiv pentru care nu exista o lege care să-i pedepsească pe cei care piratează programe. Patru ani mai târziu el a vorbit, din nou, despre acest subiect pentru cea mai cunoscută publicație de calculatoare din acea perioadă numită 80 Microcomputing Magazine.

Atunci, el a făcut o declarație fără precedent, spunând că, din câte știe el, nimeni nu se îmbogățește făcând programe pentru că lumea le piratează.

Relația dintre Bill Gates și Paul Allen s-a răcit când Paul a fost bolnav de cancer

Chiar dacă s-au cunoscut din timpul liceului și chiar dacă Bill Gates a renunțat să mai meargă la universitate pentru a-l ajuta pe Allen în New Mexico, relația dintre cei doi s-a răcit atunci când Allen i-a auzit pe Gates și pe Steve Ballmer (cel care se ocupa de partea financiară a companiei) că vorbeau despre cât de puțin a contribuit el la afacere, asta în timp ce el era bolnav de cancer, notează Grunge.com.

După acest episod, Paul Allen a decis să părăsească Microsoft. Inițial, Gates a vrut să cumpere acțiunile lui Allen cu 5 dolari bucata, dar acesta a cerut 10 dolari pentru fiecare. Datorită zgârceniei lui Gates, Paul Allen a reușit să strângă aproape 20 de miliarde de dolari.

Bill Gates s-a lovit de mai multe probleme legate de monopol

În timp ce Microsoft devenea o companie din ce în ce mai mare, cofondatorul ei, Bill Gates, întâmpina probleme uriașe legate de monopol. Statele Unite ale Americii îl investigau pentru nerespectarea legilor antitrust.

Publicația Wired notează că guvernul american a fost atent la activitatea companiei încă din 1990. Patru ani mai târziu, Microsoft a semnat un acord prin care spunea că nu va folosi influența pe care o are în lumea programelor pentru a ține la distanță competiția. Totuși, în 1997, guvernul american a dat în judecată Microsoft pentru că a încălcat acordul prin a forța producătorii de calculatoare să expedieze Internet Explorer cu Windows 98.

După mai mulți ani de la începutul acestui proces, instanța a scos la iveală faptul că Microsoft s-a comportat ca un monopol.

Gates deține o casă uluitoare

Pentru toată munca depusă, viața l-a recompensat pe Bill Gates cu o casă la care mulți visează. Acesta deține o casă numită Xanadu 2.0, numită după casa ficțională din Charles Foster Kane. Chiar dacă nu pare un împătimit al sălilor de sport, el a construit un centru sportiv care are și trambulină.

Ceea ce este surprinzător la casa lui Gates, este faptul că aceasta are o tehnologie la care nu vom avea acces în viitorul apropiat. Fiecare oaspete care vine în vizită, primește o insignă care poate interacționa cu senzorii din casă și care poate ajusta muzica sau lumina în funcție de preferințele fiecăruia. Bill Gates este înaintea timpurilor, având în vedere că avea un ecran tactil pentru a modifica temperatura camerei încă din 1995.

Sursă foto: Dream Homes/Youtube

Averea sa nu va merge în totalitate la copiii lui

Bill Gates a anunțat că averea sa nu va merge în totalitate la copiii săi și ai Melindei Gates. Potrivit lui, fiecare dintre cei trei copii va primi 10 milioane de dolari, restul banilor mergând către organizații de caritate.

Miliardarul a spus, acum ceva timp, că le va da o educație bună copiilor săi, dar și o sumă de bani pentru a avea un start bun în viață. Acesta este de părere că dacă le lasă prea mulți bani după moartea sa, suma le va afecta drumul în viață.

Sursă foto: Dreamstime