'La nivel naţional sunt necesari 1.700 de kilometri de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naţionale şi judeţene. În prima etapă a fost aprobat Programul naţional de realizare a perdelelor forestiere a autostrăzilor şi drumurilor naţionale pentru 870 de kilometri. Pentru acestea avem întocmite studiile de fezabilitate şi avem fondurile necesare', a afirmat Lucia Varga.

Sumele alocate pentru acest an se ridică la 30 de milioane de lei, urmând ca finanţările să continue pe parcursul derulării programului.

Ministrul a mai spus că programul va include în etapa a doua plantarea de perdele forestiere şi de-a lungul drumurilor judeţene.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a declarat că programul este binevenit pentru autorităţile locale, în condiţiile în care anual se cheltuiesc sume importante de bani pentru operaţiunile de deszăpezire a drumurilor.

'Cu aceste perdele forestiere care se fac pe marginea drumurilor vom avea un ajutor enorm. Nu vom mai folosi atât de mulţi bani la deszăpeziri', a spus preşedintele CJ Hunedoara.

În ceea ce priveşte judeţul Hunedoara, primele drumuri pe lângă care vor fi plantate perdele forestiere sunt DN 7 şi DN 68A. AGERPRES