Alexandru Rafila spune ce se întâmplă în spatele ușilor închise! Cum se înțelege cu Raed Arafat: Încercăm să ne vedem de treaba noastră

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat, la Antena 3, cum se înțelege cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Alexandru Rafila a declarat că se înțelege instituțional cu șeful DSU, spunând că fiecare încearcă să-și vadă de treaba lui.

“Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi aşa cum am mai spus Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, ministrul Sănătății a fost întrebat dacă informațiile potrivit cărora șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a întins peste Ministerul Sănătății cu deciziile pe care le-a luat sunt doar speculații sau o răutate.

La această întrebare, Alexandru Rafila a declarat că informațiile acelea nu sunt neapărat o răutate, subliniind că este vorba, de fapt, despre modul în care a fost gestionat Ministerul Sănătății.

“Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în carea fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi lucrul ăsta s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Antena 3.

Alexandru Rafila spune că Raed Arafat își face bine treaba

În cursul săptămânii trecute, Alexandru Rafila a fost întrebat dacă ia în calcul demiterea lui Raed Arafat. Deputatul social democrat a răspuns că acesta şi-a făcut foarte bine treaba la DSU, fiind un foarte bun profesionist.

”DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist (…) dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, ia MS să răspundă…”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat dacă ia îm calcul demiterea lui Raed Arafat.