Rareș Bogdan a susținut categoric, într-un interviu acordat Libetatea că Ludovic Orban poate rămâne la șefia PNL, dar cu un partid bolnav.

Liderul PNL a susținut că nu are în vedere să candideze la șefia PNL și „deocamdată” și nici la prezidențialele din 2024. Potrivit acestuia, orice s-ar întâmpla la congresul PNL din septembrie, el se va afla „100% în tabăra celui care va câștiga”.

El a arătat că miza congresului PNL e una uriașă.

“În momentul de față este pace, dar un congres poate declanșa război. Astăzi e pace. Gândiți-vă că miza congresului PNL e uriașă. Pentru că cine câștigă alegerile de președinte al partidului, în perspectiva anului electoral 2024, poate însemna foarte mult. Adică, președintele PNL poate fi, foarte probabil, candidat la președinție, chiar dacă această candidatură este peste trei ani”, a precizat liberalul.

Rareș Bogdan a menționat că nu are de gând să candideze la șefia șefia PNL.

Rareș Bogdan, despre o nouă funcție în PNL

“Consider că încă am multe de făcut. (…) Pentru moment, cred că există și alte opțiuni. Eu mă voi înscrie, în schimb, într-o echipă care sper să fie câștigătoare, în pozițiile doi-trei. Eu merg pas cu pas, nu vreau să grăbesc lucrurile, nu vreau să par un om care vrea totul dintr-odată. Cu răbdarea trec marea”, a arătat Rareș Bogdan.

El a vorbit însă de o funcție nouă în PNL: cea președinte executiv.

“Membrii echipei, prim-vicepreședinte, eventual președinte executiv, secretar general trebuie să aibă un rol mai important, iar puterea nu trebuie concentrată într-o singură mână. O putere concentrată într-o singură mână riscă să ducă la derapaje. (…)Trebuie constituită o echipă în care viziunea vechiului și viziunea noului să fie complementare, să fie convergente.

Ludovic Orban riscă să rămână la conducere cu un partid bolnav

Întrebat dacă Ludovic Orban ar putea face un pas către gruparea care reprezintă „viziunea noului”, Rareș Bogdan a fost categoric.

“Cred că dacă ar face asta ar avea de câștigat partidul, ar avea de câștigat România, ar avea de câștigat el. Altfel, se riscă un război surd, dur, mult mai periculos pentru stabilitate. Un astfel de gest ar arăta maturitate politică din partea lui Ludovic Orban și înțelegerea lucrurilor. Nu știu dacă se va întâmpla sau nu. De a deschide porțile decizionale spre Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Robert Sighiartău, Emil Boc și așa mai departe”, a arătat el.

În opinia sa, nefăcând acest lucru, riscă foarte mult.

“Sigur că poate rămâne la conducerea partidului, dar cu un partid bolnav. Care va avea frustrări majore din partea celor care vor fi îndepărtați sau vor fi izolați”, a punctat liderul PNL.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea