„Eu am văzut doar ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, la capătul unei seri în care forțele de ordine ale statului au luat la bătaie oamenii pașnici. Nu aș califica-o ca pe o scindare, aș califica-o ca o încălcare inacceptabilă a normelor europene și euroatlantice. Pentru mine e dificil să înțeleg limbajul d-nei Dăncilă pentru că vorbește o limbă proprie, limba relei-credințe. Această guvernare nu mai e de mult în serviciul cetățeanului, ci în serviciul unei persoane al cărei nume îl cunoaștem cu toții care și nu e George Soros, ca să fac o ironie în ton cu dl Dragnea”, a spus Stanomir.

„Putem reține din alocuțiunea d-nei premier faptul că domnia sa se încăpățânează să trăiască într-o lume paralelă în care oamenii onești trebuie bătuți, iar jandarmii au dreptul să îi maltrateze pe cetățeni. Pentru unii dintre compatrioții noștri nu este lumea în care doresc să trăiască”, a spus Stanomir.

El a remarcat faptul că premierul nu a făcut nicio referire la cele peste 450 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intervenției jandarmilor, în timpul protestelor diasporei.

„Pentru d-na Dăncilă, cei răniți atunci, cetățenii civili, nu contează. E același tip de înțelegere a lumii pe care l-a dovedit și d-na Carmen Dan când s-a dus să o doar viziteze pe jandarmerița rănită. Iar de cei care au luat gaze în față de la 30 de centimetri nu i-a păsat”, a spus politologul.