Donald Trump vrea să dea o lovitură de proporții tuturor celor care folosesc platfomele de mesagerie. Potrivit lui Andro4all, Guvernul Statelor Unite ar vrea să interzică o funcție extrem de importantă.

Autoritățile din SUA vor să interzică prin lege criptarea conversațiilor pe care oamenii le au pe WhatsApp, dar și pe iMessage, Facebook Messenger, Telegram, și a alte platforme de mesagerie.

Tehnicile de criptare făceau un lucru extrem de important: conținutul mesajelor putea fi citit doar de către expeditor și receptor. În cazul în care interdicția lui Donald Trump se va aplica, atunci companiile ar trebui să oprească utilizarea acestor tehnici de criptare. Acest lucru ar putea duce la un mare pericol pentru utilizatorii serviciilor de mesagerie: hackerii ar avea acces ușor la ușa către interceptarea mesajelor

WhatsApp a introdus procesul de criptare integrală. Atunci când mesajele, pozele, clipurile video, mesajele vocale, documentele, actualizările de stare și apelurile  sunt criptate integral, acestea devin securizate și nu pot fi accesate de către terți, susține dcnews. Criptarea integrală oferită de WhatsApp asigură faptul că doar utilizatorul și persoanele cu care acesta discută pot citi ceea ce se trimite, fără ca nimeni altcineva să o mai poată face, nici măcar WhatsApp.