2. Una din aceste companii, FARMAVET, a beneficiat de Ordonanța nr. 70 care prevede posibilitatea oricărei persoane de aînființa o farmacie veterinară, eliminând obligativitatea prezenței medicului veterinar în acționariatul societăților care înființau farmacii veterinare așa cum este în toată Europa – acest act normativ constituie un pericol real pentru sănătatea publică în contextul fenomenului de anti-biorezistență.

3. Principalul furnizor de soluții dezinfectante pentru PPA, recomandat de ANSVSA, este FARMAVET – cel care a livrat în trecut dezinfectant pentru gripa aviară. Medicii veterinari de liberă practică prezenți în toate satele și comunele României au contracte cu statul pentru acțiunile de prevenire și combatere a bolilor la animale în baza unor tarife care ar fi trebuit negociate periodic. În cadrul acestui program este inclusă și inspecția, de două ori pe an, în exploatațiile profesionale și non-profesionale de animale. ANSVSA, pentru prima dată în istorie, nu a respectat recomandările Comisiei Europene de a face aceste inspecții, tocmai în anul 2018, când România era sub amenințarea PPA. Acest aspect a îngreunat radical recoltarea, transportul și efectuarea probelor de diagnostic pentru PPA, aspect subliniat și de către raportul Comisiei Europene privind PPA.

Important insa este faptul ca dupa adoptarea Ordonantei 71/2017 cifra de afaceri si profitul FARMAVET au crescut exponential / vreti sa stiti cine este aceasta firma FARMAVET pentru care se modifica toate legile?!? Ia cititi :