El a fost revocat azi din funcţia de preşedinte-director general al Bursei Monetar-Financiare și de Mărfuri din Sibiu.
UPDATE: "Din cât îl cunosc eu pe Cristian Sima, nu știu dacă a plecat cu banii clienților, cred, mai degrabă, că a făcut niște tranzacții nefericite, stilul lui fiind unul mai riscant, și e posibil să fi pierdut", a declarat pentru CAPITAL, Adrian Simionescu, președintele Vienna Investment Trust, care este și membru în CA al Bursei din Sibiu.
"Am înțeles  că a plecat de circa două săptămâni, după ce anterior, a vândut cam tot ce se putea vinde: proprietăți, terenuri, partipații. Cu puțin timp înainte divorțase. Asta mă face să cred că a plecat", a mai spus Simionescu.
"Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva pe piața de capital din România, dar vina este și a clienților care au prea multă încredere în companii înregistrate în offshore-uri, care îi momesc cu spreaduri foarte mici pentru a tranzacționa pe piețe internaționale. E drept că el a câștigat în notorietate și încredere prin poziția de președinte al bursei din Sibiu", a precizat Simionescu.
"Se vorbește în piață de pierderi de zeci de milioane de euro pentru clienții WBS Holding", a adăugat el.
Unul dintre clienţii WBS Holding, o firmă deţinută de Cristian Sima şi înregistrată în Insulele Virgine, care se ocupă de tranzacţiile pe pieţele internaţionale ale clienţilor WBS România, a transmis astăzi că Sima a dispărut pur şi simplu din peisaj de la sfârşitul lunii septembrie, scrie WS.
“Contul meu de tranzacţionare pe bursele internaţionale era trecut pe WBS Holding, o firmă controlata de Cristian Sima, care se ocupa integral de tranzacţiile străine. De la sfârşitul lunii septembrie nu am mai putut lua legatură cu el. Sima era unicul acţionar al acestei firmei şi făcea toate tranzacţiile, avea acces la contul meu, putea să facă orice tranzacţie. Am mers astăzi la sediul WBS România, unde ni s-a spus că nu ne pot ajuta în niciun fel şi ca tranzacţiile noastre au fost oprite. Nu pot avea acces la contul meu, nu pot vedea nimic. Sima a fugit cu banii clienţilor”, a declarat pentru Wall-Street.ro investitorul păgubit.
"Am contactat mai multe persoane din piaţă şi se pare că informaţia că Sima ar fi dispărut circula de câteva zile. Diverşi brokeri, directori de companii sau oficiali ai instituţiilor pieţei, care nu au dorit să fie citaţi, ne-au spus că au auzit vorbindu-se de dispariţia lui Sima, dar fără a avea dovezi concrete."

Sursele citate mai spun ca în urma cu aproximativ o lună Cristian Sima ar fi divorţat şi tot în aceeaşi perioadă ar fi fost concediat şi directorul de tranzacţionare de la WBS Holding, Sima rămânând singura persoană responsabilă cu operaţiunile.

La sfârşitul lunii septembrie a apărut şi informaţia că Sima a vândut participaţia deţinută la site-ul de ştiri Hotnews.ro. Răzvan Corneţeanu, fostul director general al Adevarul Holding, a preluat pachetul de aproape 10% deţinut anterior de fostul şef Sibex.