Dezvăluiri importante, rechizitoriul în cazul Caracal a fost finalizat şi, procedural, după ce este semnat de procurorii de caz va fi trimis pentru confirmare la Procurorul General al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie, Bogdan Licu, după cum informează monitoruljustitiei.ro.

Dosarul va fi trimis apoi în instanţă, la Tribunalul Olt, unde va avea loc procesul lui Gheorghe Dincă.

Cum a vrut Dincă să scape

Ultima tentativă a lui Gheorghe Dincă de a abate cursul anchetei în cazul Caracal, prin schimbarea declaraţiilor iniţiale, nu a avut sorţi de izbândă. Nici n-a fost foarte greu, pentru că după ce le-a oferit procurorilor două nume de complici, M.P. si S.B. (un bărbat şi o femeie), anchetatorii au constatat că mărturisirea nu corespunde realităţii.

Potrivit monitoruljustitiei.ro, procurorii au căutat imediat în baza de date la care au acces şi au găsit doat o singură femeie în România cu acest nume, care nu corespundea în niciun fel cu spusele inculpatului, bărbaţi erau câţiva dar nici ei nu corespundeau. S-a făcut imediat, în cazul lor, recunoaştere de pe planşe foto şi Dincă nu a recunoscut pe nimeni, acest aspect fiind susţinut în spaţiul public şi de avocaţii Tonel Pop şi Carmen Obârşan, care au participat la audierea din 9.01.2020.

Această ultimă declaraţie a fost pusă la dosar. Astfel Rechizitoriul este finalizat, urmând să fie trimis pentru confirmare la Procurorul general al PICCJ, după care să ajungă la instanţa Tribunalului Olt, au confirmat surse judiciare pentru Monitorul Justiţiei. Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, două omoruri calificate şi profanare de cadavre.

Prin acelaşi rechizitoriu, DIICOT va sesiza instanţa şi cu privire la Ştefan Risipiţeanu, acuzat de violarea Luizei Melencu. Acesta şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor DIICOT.

Ce a declarat Dincă la audierile de joi

Numele celor doi complici despre care a vorbit Gheorghe Dincă în audierea de joi, Petruţa și Ştefan, au fost găsite în Registrul Național pentru Evidența Populației. Cu toate acestea, avocații susțin că atunci când i-au fost prezentate pozele cu cei doi, Dincă nu i-a recunoscut.

Gheorghe Dincă a ajuns la sediul DIICOT vineri, în jurul prânzului, pentru a studia ultimele două volume din dosarul său. În timpul audierilor de joi el a indicat două persoane, Petruţa şi Ştefan, care ar fi luat-o pe Luiza din casa lui. Anchetatorii au găsit la Evidenţa Populaţiei câteva persoane cu aceste nume şi datele oferite de Dincă, însă când fotografiilor lor i-au fost puse în faţă lui Gheorghe Dincă, acesta nu le-a recunoscut pe niciuna dintre ele.

Despre Petruţa şi Ştefan, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că i-a cunoscut într-un magazin. Femeia are 28 de ani şi este din Roşiori de Vede, iar bărbatul este mai în vârstă, aproximativ 40 de ani, şi este din Bucureşti. El a spus că după ce s-au cunoscut Petruţa a mers la el acasă, au întreţinut relaţii sexuale, iar ulterior ea s-ar fi îndrăgostit de el. Ulterior, după ce Dincă a răpit-o pe Luiza, ar fi întreţinut relaţii sexuale toţi trei şi după aceea au adormit. El spune că în timpul nopţii Luiza a fost luată de vecinul său Ştefan Risipiţeanu şi alte două persoane.