Gheorghe Dincă, cunoscut drept „Monstrul din Caracal”, după dosarul înfricoșător în care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, a pierdut lupta cu reprezentanții Penitenciarului Craiova. Acesta acuzaseră autoritățile respective că i-ar fi încălcat drepturile în detenție.

Decizie definitivă în procesul lui Gheorghe Dincă împotriva Penitenciarului Craiova

Recent, Gheorghe Dincă îi acuzase pe reprezentanții pușcăriei că i-ar fi încălcat drepturile de deținut. Astfel, aflat în închisoare pentru următoarele trei decenii, Gheorghe Dincă a oferit un interviu în cadrul căruia a transmis că a fost acuzat de crimă pe nedrept.

Mai mult, acesta a mai acuzat că declarațiile date în fața anchetatorilor ar fi fost făcute sub tortura autorităților. Ulterior, după acest interviu, pe numele lui Gheorge Dincă a fost întocmit un raport de incident și mutat într-o altă cameră.

Mai mult, după condamnarea la 30 de ani de închisoare, acesta ar fi fost mutat din nou, arată o serie de informații din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Ulterior, Gheorghe Dincă a fost transferat pe Secția pentru protejați, acolo unde sunt închiși violatorii, pedofilii, dar și foștii polițiști ori politicieni, considerați „persoane vulnerabile” în penitenciare, lucru care nu i-a convenit deloc.

Considerând că măsura ar fi fost luată ilegal, Gheorghe Dincă a deschis un nou proces, la care judecătorii au dat decizia definitivă recent.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de petentul DINCĂ GHEORGHE împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Craiova nr. 513/13.09.2022 în dosar nr. 513/JS/2022. Menţine Încheierea atacată. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen., obligă petentul condamnat la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, a decis instanța, potrivit spynews.ro.

Monstrul din Caracal, condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare

Gheorghe Dincă a fost acuzat de uciderea a două adolescente din Caracal, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. El a fost condamnat în luna septembrie la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.
De asemenea, conform sentinței, Gheorghe Dincă este obligat la plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două tinere.

Practic, acesta este maximul de pedeapsă pe care îl putea primi, având în vedere că a împlinit 69 de ani. În situații similare, Parchetul solicită instanței o condamnare pe viață, dar în acest caz legea penală nu permite asta din cauza vârstei înaintate a lui Dincă.

Procesul în cazul Caracal s-a încheiat în prima instanță, la Tribunalul Olt, în luna iunie a acestui an, la trei ani de când adolescenta de 15 ani Alexandra Măceşanu a sunat la 112 anunțând că a fost răpită de pe stradă și cerând ajutor.

Gheorghe Dincă a fost judecat pentru răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani). El a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.