La conducerea Ministerului Dezvoltării s-au vehiculat până în prezent două nume. Unul este Daniel Suciu, lider grup PSD din Camera Deputaților.

Totuşi, în cărţi s-ar afla şi Laura Moagher, deputat PSD de Prahova, care în 2016, aceasta a coordonat campania PSD pentru alegerile locale.

Bătaia internă în PSD se dă pentru postul de ministru al Transporturilor. Potrivit informaţiilor Capital, preşedintele Liviu Dragnea l-ar vrea la şefia Transporturilor pe Răzvan Cuc, cel care a mai condus ministerul în timpul Guvernului Sorin Grindeanu.

Un alt nume vehiculat este Felix Stroe, în prezent preşedinte al PSD Constanţa. Acesta a fost totodată şi ministru al Transporturilor, în Guvernul Mihai Tudose.

De altfel, numele lui Stroe este singurul care a fost înaintat la ambele ministere.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a vorbit la postul de radio RFI despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidaţi pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.

“Noi astăzi trebuie să decidem în CEX pentru a nominaliza două persoane. Am stabilit şi criteriile, ne-am făcut noi aceste criterii, pe care trebuie să le îndeplinească cele două persoane. Fiecare dintre ei trebuie să fie parlamentar, în special, deci nu din altă zonă, trebuie să cunoască foarte bine domeniul respectiv, adică să aibă de-a face cu domeniul respectiv, în speţă domeniul transportului şi domeniul dezvoltării, trebuie să cunoască foarte bine teritoriul şi organizaţiile din teritoriu, mă refer la organizaţiile judeţene, regionale şi să fie un bun comunicator şi un bun orator. În CEX se vor propune probabil una-două persoane, pe care le vom analiza şi vom vota, pentru a propune mâine dimineaţă preşedintelui spre numire cele două persoane pentru cele două portofolii”, a spus acesta.