Foarte interesant, fondul la care Soros a luat acțiuni, GAM, din Elveția, a fost nevoit să își asume pierderi de circa 7 miliarde de euro tocmai din cauza unor investiții pierzătoare făcute în afacerile lui Gupta, pe care l-a finanțat cu circa 600 de milioane de euro.

Potrivit Bloomberg, Soros a achiziționat 3% din GAM, contra unei sume care nu a fost făcută publică.

Evenimentul Zilei și Capital au realizat o amplă anchetă, în mai multe episoade, în care arătau că expansiunea extraordinară a lui Sanjeev Gupta și al său Liberty House ridică semne de întrebare în întreaga lume financiară mondială și că indianul are un istoric controversat inclusiv în România, unde a promis un laminor de zeci de milioane de euro și a sfârșit prin a planta lavandă și goji, la Oltenița.

Capital a arătat, la vremea respectivă, inclusiv legăturile cu GAM, fondul elvețian aproape pus pe butuci de Gupta.  În prezent, tranzacția dintre Mittal și Liberty House este în faza de aprobare de către autoritățile de concurență ale Comisiei Europene. Mai multe detalii despre afacerile lui Gupta în România, despre controversele pe care le-a creat în lumea financiară, despre scandalul GAM și despre problemele pe care le are chiar în India natală puteți citi în textele de mai jos.

Reţeta de investiţii de coşmar a viitorului patron de la Sidex. La Olteniţa a răsărit o plantaţie de lavandă în locul fabricii metalurgice promise. Ce surprize a pregătit familia Gupta pentru Galaţi?

S.O.S., SIDEX! După ce A „LOVIT” în Cehia, indianul Sanjeev Gupta VREA SĂ „LOVEASCĂ” şi-n România. Britanicii i-au luat urma

Sidex. 15.000 de muncitori gălățeni aruncați în necunoscut de patronii indieni. Anchetă EvZ-Capital