Bucureștenii, lăsați fără căldură! Locatarii mai multor blocuri s-au revoltat după ce temperaturile au scăzut

Sunt vizate zeci de blocuri din cartierele Tei, Colentina și Fundeni, care nu mai au apă caldă și căldură. În acest context, Termoenergetica a anunțat că noaptea trecută au început probele pentru furnizarea căldurii.

Totuși, nu se știe când vor fi rezolvate problemele rețelei de termoficare, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro

„Sunt foarte multe blocuri care nu au deschise vanele de la subsol și odată cu aceste manevre tehnice evident că apar probleme punctuale pe care le vom remedia. Sperăm să putem respecta acele termene. Uneori, în momentul în care intrăm pe lucrarea respectivă, după ce se sapă, vedem că sunt probleme nu doar pe metrul respectiv, ci și alți câțiva metri adiacenți și atunci e nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a schimba întregul tronson”, a declarat Claudiu Crețu, Administrator Termoenergetica, pentru sursa menționată.

Anunțul făcut anterior de Termoenergetica

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunţat anterior că încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală.

„Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare, starea de degradare cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani. Probele la cald prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire”, se prezintă în comunicat.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti mai arată că furnizarea căldurii, la cerere, în spitale și alte instituții, a început”, scrie în comunicat.

„Vă comunicăm şi faptul că instituţia noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru”, se anunță în comunicat.