Tranzacţia ar urma să fie finalizată în cursul acestui an, în funcţie de obţinerea aprobărilor de la autorităţile de reglementare, în special din Brazilia şi SUA, a precizat gigantul francez din domeniul cosmeticelor şi bunurilor de lux L’Oreal.

În februarie, L’Oreal anunţase că-şi va revizui strategia pentru The Body Shop, pe care l-a achiziţionat în 2006 pentru 652 de milioane de lire sterline (945 de milioane de euro).

Acţiunile L’Oreal au scăzut marţi dimineaţă la Bursa de la Paris cu 0,74%, la 193,90 euro. Anul acesta, titlurile companiei franceze au crescut cu 10%.

Înfiinţată în 1976 de antreprenorul britanic Anita Roddick, The Body Shop este un pionier în domeniul produselor cosmetice realizate fără a fi testate pe animale şi cu ingrediente naturale.

Lanţul The Body Shop numără peste 3.000 de magazine în 66 de ţări, iar vânzările sale au scăzut cu 0,9%, până la 967,2 milioane de euro, la o marjă operaţională de 5,7%, net inferioară celei de 17,4% pentru ansamblul grupului.

În prezent, L’Oreal mizează pe produsele de îngrijire a pielii, astfel că recent a achiziţionat trei mărci de îngrijire a pielii de la grupul canadian Valeant Pharmaceuticals pentru 1,3 miliarde de dolari, după ce, anul trecut, a cumpărat marca americană IT Cosmetics cu 1,2 miliarde de dolari. AGERPRES