Londonezii cad pe scările rulante de la metrou. Nu se țin de teamă să nu se infecteze

Douăsprezece persoane au murit sau au fost grav rănite în metrou, în Marea Britanie, din aprilie până în iunie, iar 23 în autobuze. Este o cifră mai mare decât în timpul altor trimestre din perioada 2020-2021, subliniază cotidianul The Telegraph.

Unul dintre ”cele mai mari riscuri” pentru securitatea pasagerilor este de a nu se ţine şi a cădea din cauza unei ”percepţii conform căreia banda de cauciuc nu este curată în contextul pandemiei”, a comentat Andy Lord, directorul general al metroului londonez, citat în cotidian.

Persoanele în vârstă sunt în categoria cu cel mai mare risc, căderea lor intervenind în timp ce ele încearcă să pună un bagaj pe scara rulantă, potrivit lui.

Există și alte motive pentru care oamenii cad pe scările rulante

O altă cauză a căderii este starea de ebrietate a unor pasageri, cu o creştere a ieşirilor în timpul nopţii pe măsură ce interdicţia de circulaţie a fost ridicată, a adăugat Andy Lord.

În afară de un regim de igienizare intensivă a reţelei de metrou, deja în funcţiune, regia de transporturi (TfL) intenţionează să extindă instalarea, începută anul trecut, a unor aparate cu raze ultraviolete pe banda scărilor rulante, pentru a eradica orice urmă de virus.

Menţionat de Telegraph, un raport al TfL publicat săptămâna aceasta asupra securităţii pasagerilor arată că numărul de răniţi la un milion de pasageri este în prezent ”superior obiectivului fixat” de regie.

”Numărul de persoane ucise sau rănite a crescut odată cu reîntoarcerea pasagerilor în reţeaua de transport. Numărul de accidentări survenite pe scările normale sau pe cele rulante se menţine la un nivel relativ ridicat. În raport cu trimestrul precedent, există de asemenea o uşoară creştere a numărului de accidentări acolo unde un factor a fost starea de ebrietate”, precizează documentul.

Sursă foto: Dreamstime