Lucrurile nu se opresc aici. O parte a oraşului New York va rămâne fără curent electric până la 11 noiembrie sau chiar mai mult, a anunţat joi Con Edison, principalul furnizor local de electricitate, chiar dacă o mare parte a metropolei va dispune din nou de curent electric sâmbătă, inclusiv în Manhattan, informează AFP.


Un purtător de cuvânt al companiei a declarat ca întreaga Insulă Manhattan şi o parte a districtului Brooklyn, care sunt deservite de linii de tensiune subterane, vor avea curent electric începând de sâmbătă.

Sute de alţi clienţi (case, comunităţi sau întreprinderi) ai Con Edison din oraşul New York (districtele Bronx, Queens, Staten Island, etc)., deservite de linii de înaltă tensiune suspendate, vor beneficia de curent electric în mod gradual până la 11 noiembrie în cea mai mare parte, însă în unele cazuri va dura cu o săptămână mai mult, a precizat sursa citată.

Un alt purtător de cuvânt al Con Edison a declarat joi că există ‘100.000 de cazuri de linii de înaltă tensiune distruse’ de vânt sau de arborii căzuţi în timpul furtunii.

Armata americană a fost mobilizată şi va trimite camioane şi specialişti pentru a ajuta la repararea cablurilor de tensiune distruse.