Lockdown până pe 15 februarie! Cotidianul Bild a relatat marți, 19 ianuarie, că Angela Merkel intenţionează să extindă până la 15 februarie lockdown-ul impus pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite reuters.com

Cancelarul german urmează să se întâlnească în cursul zilei cu şefii executivelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie asupra eventualei prelungiri a actualului lockdown care a dus la închiderea majorităţii magazinelor şi a şcolilor şi a introdus alte restricţii.

Lockdown până pe 15 februarie

Această rundă de discuţii între şefa guvernului federal şi reprezentanţii landurilor era iniţial programată pentru 25 ianuarie, însă întâlnirea a fost devansată din cauza temerilor privind mutaţii ale SARS-CoV-2 care îl fac mai transmisibil, dintre care unele au fost deja confirmate în Germania.

Ţara a închis şcolile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi centrele culturale, în cadrul unui lockdown care a fost înăsprit treptat începând din noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a afirmat luni că există indicii conform cărora curba infectărilor cu noul coronavirus se aplatizează, dar a precizat că numărul noilor cazuri este „încă prea mare”.

În Germania, peste 2,05 milioane de persoane au contractat noul coronavirus până în prezent, dintre care 47.622 au decedat, potrivit datelor Institutului Robert Koch, specializat în controlul bolilor. Luni au fost raportate 11.369 de noi cazuri şi 989 decese în 24 de ore.

Obiectivul guvernului german este scăderea la sub 50 a numărului de infecţii raportate la 100.000 de persoane pe o perioadă de şapte zile. Mai multe districte, în special din nordul Germaniei, au atins deja acest nivel.

Germania combate răspândirea COVID-19

Modalitatea prin care se poate combate răspândirea coronavirusului este telemunca. Șeful statului ferman, Franck-Walter Steinmeier, a cerut să se recurgă mai mult la telemuncă.

Germania se pregătește pentru un nou val de îmbolnăviri. În acest context, șeful statului german cere să se recurgă mai mult la telemuncă în companii.

„Trebuie să reducem contactele în domeniul muncii (…), acest lucru este mai necesar ca niciodată”, a spus Franck-Walter Steinmeier (social-democrat), în cadrul unei întâlniri cu partenerii sociali la Berlin.

„Nu este întotdeauna ideal, dar aceasta protejează cu siguranţă împotriva infecţiilor”, a spus el, cerând companiilor „să facă posibilă telemunca”.