Cânți sub duș? Întotdeauna ți-ai dorit să urci pe scenă și să fii centrul atenției? Să arăți tuturor cât ești de talentat? Sau, poate, chiar dacă nu nimerești notele, ești plin de energie și te distrezi cântând cu prietenii? Avem vești bune. În România, tot mai multe pub-uri s-au dotat cu echipamentele potrivite, care transformă orice persoană în clone, mai mult sau mai puțin reușiste, ale unor artiști de top, cum ar fi Bon Jovi sau Cyndi Lauper. Nu contează dacă ești bun, rău, mediocru. Scena te așteaptă, iar anunțurile din localuri sună, toate, la fel: „vino, cântă, distrează-te, bucură-te de minutele tale de glorie!“. În ceea ce privește intrarea, aceasta este, de obicei, liberă. Rar, apare câte un pub care să perceapă vreo taxă. De obicei, „cântăreții“ sunt recompensați cu două băuturi la preț de una sau primesc diferite premii.

 Se zice că muzica este un fel de limbă universală. Aici, vei avea ocazia să întâlnești alți oameni la fel de pasionați ca tine, care vor cânta după aceleași note, în propriul stil.  Pentru că se face atât individual cât și „în grup“, este recomandat să cânți alături de prietenii tăi, fiindcă astfel nimeni nu-și va da seama cine și unde falsează mai mult. Pentru că au identificat o oportunitate și aici, proprietarii unor astfel de pub-uri au angajat formații ori persoane care știu piesele. Aceștia, îi supraveghează, îndrumă și cântă alături de pasionații de karaoke

Karaoke în București

Nu contează dacă ai ureche muzicală sau nu. La Taverna Viilor găsești o trupă de instrumentiști – tobe, chitară bas și tot ce mai este nevoie, fiind, se pare, singurul loc din Capitală unde poți face karaoke acompaniat de oorchestră. Aici, „spectacolele“ au loc marțea, miercurea și vinerea.  Un alt local, este în Tunes, unde au cântat, până acum, peste 30 de concurenți la Vocea României și X Factor. Localul este deschis în fiecare zi, de la 18 și „până la ultimul client“, cu program exclusive de karaoke în fiecare seară. Totodată, în fiecare joi și vineri, de la ora 22:00, în Tonka este intrare liberă pentru cei care vor să cânte. Curajoșii care urcă pe scenă sunt răsplătiți cu două băuturi la preț de una.
 
O altă locație ar fi Mojo Music Club, de pe Gabroveni 14, unde în fiecare seară sunt spectacole de karaoke sau show-uri live cu trupe authotone, mai mici sau mai mari. De asemenea, un alt local situat în zona Iancului – Vatra Luminoasă, Caffe Damask organizează pentru clienții săi petreceri de karaoke din septembrie-octombrie, când zilele devin mai scurte și mai mohorâte, și până în martie. Aici, oamenii se strâng în fiecare vineri și sâmbătă seara, cântă, dansează și se distrează. 

Karaoke în Cluj

După București, Clujul este orașul cel mai dezvoltat din țară din punct de vedere tehnologic, iar aici găsim și cele mai multe localuri dedicate petrecerilor de karaoke. De exemplu, pe stada Potaissa, nr. 6, la Țevi, în fiecare miercuri seara sunt organizate spectacole de karaoke. Un alt local unde au loc astfel de evenimente este Spațiu Music Pub. Cum sună anunțul proprietarilor? „Haide la Karaoke în spațiu“, iar intrarea este liberă. Alt local de vizitat, pe strada Matei Corvin 18, Cluj-Napoca, este Old Shepherd au loc seri interesante de karaoke. Totodată, nu uitați că în Piața Unirii, în Pubcrawl se cântă.

Karaoke în Iași

Pe strada Sfântul Lazăr, nr. 64-66, în Oxford Pub, la demisol, în fiecare marți după ora 22:00, au loc spectacole de karaoke, iar intrarea este liberă. Un alt pub găsim pe Strada Veronica Micle, nr2, în College Bar & Grill, unde evenimentele de karaoke încep de la 21:00, în fiecare miercuri. De asemenea, vinerea, în Corner Bar, pe strada Tutora, nr. 2A, după ora 21, intrarea este liberă la acest tip de spectacole. Iar duminica, la 22:00, încep oamenii să se audă din Coopers Club & Lounge, de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, lângă Iulius Mall. 

Karaoke în Brașov

Situat în Centrul Braşovului, pe str. Mureşenilor 11-13, în fostul Club Harley, Studio80 oferă iubitorilor de muzică o atmosfera plăcuta. De aici se aud ritmurile disco care au cucerit de peste 30 de ani încoace inimile tuturor. Mai precis piese ale unor personalități precum Madonna, Cindy Lauper, Janet Jackson, Sinead O’Connor, Whitney Houston sau Tina Turner.

 

Localuri de karaoke

BUCUREŞTI

 • Taverna Viilor
 • Tunes
 • Tonka
 • Mojo Music Club
 • Caffe Damask

CLUJ

 • La Țevi Pub
 • Spațiu Music Pub
 • Old Shepherd
 • Pubcrawl

IAŞI

 • Oxford Pub
 • College Bar & Grill
 • Coopers Bar & Longue
 • Corner Bar

BRAŞOV

 • Studio80