Consiliul Local Turnu Măgurele a refuzat miercuri să îi retragă lui Liviu Dragnea titlul de cetățean de onoare. Inițiativa de retragere a titlului de cetățean de onoare a revenit pe masa Consiliului Local din Turnu Măgurele după ce Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Șase consilieri locali din structura forului decizional local au inițiat un nou proiect pe aceeași temă. Grupul liberalilor, format din Claudiu Crăcea, Ragabeja Eugen, Bîciu Constantin, Steluța Mohora, Georgică Păunescu și Marin Ene, a transmis o cerere de inițiere a unui proiect de hotărâre privind “Retragerea Titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Turnu Măgurele a d-lui Dragnea Liviu Nicolae”.

Liviu Dragnea a fost declarat cetățean de onoare al orașului Turnu Măgurele în urmă cu 10 ani, în timpul primarului pesedist Niculae Mohanu. După prima sa condamnare în Dosarul ”Referendumului”, o parte dintre consilierii opoziției din Turnu Măgurele au solicitat administrației locale să retragă această distincție, fiind anormal ca un condamnat să dețină un titlu onorific, care l-ar înfățișa drept model pentru comunitate, scrie G4media.ro.

Cererea de retragere a titlului a fost depusă pe data de 21 iunie și a fost dezbătută miercuri în ședința Consiliului Local Turnu Măgurele. Cu două abțineri și 9 voturi pentru menținerea titlului, Dragnea și-a păstrat statulul onorific în orașul de unde a început ascensiunea sa.

“A rămas cetățean de onoare, pentru că a avut susținerea celor din PSD și ALDE. Ba chiar l-au asemuit în ședință cu Ion Mihalache. Vorbim despre un consilier care mai e și profesor de istorie. Probabil că e adevărat că ne merităm soarta. Dar eu voi insista în sensul retragerii acestei titulaturi. O să mă întâlnesc cu colegii din PNL și cred că vom protesta până când lui Dragnea i se va retrage acest titlu. Esențial mi se pare că un pușcăriaș e cetățean de onoare al orașului. Restul nu mai contează”, a declarat consilierul PNL Claudiu Crăcea, iniţiatorul proiectului.