În acest context, lupta pentru cea mai importantă funcție a unui procuror este una extrem de aprigă. O variantă pe care Tudorel Toader o susținea, conform surselor Capital, era Corina Ghergişan, fostă Dăescu, judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, o apropiată a lui Florian Coldea. Aceasta urma să devină o armă fatală în Justiţie. Ea a fost căsătorită cu fostul şef al SRI Arad, obligat să se retragă de la conducerea instituţiei din cauza unui scandal legat de droguri. 

Ministrul Justiției chiar a introdus în celebra OUG 7 o prevedere cu dedicaţie pentru Corina Gherhişan. „Un judecător poate să devină procuror european, potrivit Regulamentului UE de înfiinţare a Parchetului European!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook. Și nu numai procuror european. Ci şi şef la DNA sau procuror general al României, pentru că aceste erau funcţiile vizate de judecătoare. Doar că scandalul iscat pe această temă a îndepărtat-o din această ecuație.

Din urmă, vine în forță Oana Schmidt-Hăineală care este dispusă la orice compromis pentru a-i lua locul lui Augustin Lazăr, au declarat surse juridice pentru Capital. Doar că Liviu Dragnea nu este deloc de acord și nu are încredere în ea pentru că l-ar fi mințit în mai multe situații de criză. Din acest motiv, în ultimele zile, președintele PSD a dorit să-i transmită un mesaj, mai exact acela că nu are susținerea lui pentru funcția la care visează și că din acest motiv nici nu o va obține.

„Mai nou am văzut din partea procurorului-şef DIICOT (proteste – n.r.). Nu ştiu dacă dumnealui a scris sau doamna Hăineală”, a spus Liviu Dragnea, care i-a criticat pe magistrații care protestează împotriva OUG 7/2019.

Felix Bănilă, procurorul-şef DIICOT, a fost numit la propunerea ministrului Tudorel Toader. Bănilă s-a poziţionat în favoarea modificării legilor justiţiei în Parlament. În luna ianuarie a acestui an, Oana Schmidt-Hăineală a părăsit Ministerul Justiţiei şi a devenit consilier al şefului DIICOT.