Procurorul Bogdan Licu conduce de mai bine a șase luni ca interimar Parchetul General, după plecarea din funcție a lui Augustin Lazăr. Licu era dat ca favorit cert pentru a obține mandatul de trei ani de Procuror General după procedura de selecție care va avea loc la începutul acestui an.

Numai că actualul procuror general interimar Bogdan Licu s-a înscris în cursa pentru postul de prim-adjunct al Procurorului General, scrie G4media.ro. Licu este o figură controversată, fiind acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat susținută la Academia SRI cu celebrul conducător de doctorate, generalul Gabi Oprea.

Alături de Oprea și alți doctori făcuți de acesta, Licu a fost vizat de un dosar penal privind teza de doctorat. Cazul a fost clasat de procurorii în august 2018. Deși nu a identificat elemente penale, ancheta procurorilor a stabilit că Bogdan Licu ar fi plagiat în teza sa de doctorat în proporție de aproape 27 la sută.

De altfel, Bogdan Licu a încercat să renunțe la titlul de doctor, însă instanța a decis că acest lucru nu este posibil.

În altă ordine de idei, Oana Schmidt Hăineală s-a înscris pentru un post de adjunct al șefului DIICOT. Acum, funcția e ocupată interimar de Hăineală. Ea a fost șefă a CSM, șefă a Corpului de control al lui Tudorel Toader și ex-secretar de stat în MJ pe vremea lui Florin Iordache și a ordonanței 13.

În cursa pentru adjunct al șefului DIICOT s-au înscris și procuroarele Ioana Albani și Oana Pâțu.