Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă că, a solicitat administraţiei locului de deţinere, documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului, în contextul informaţiilor din presă care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate.

Precizările vin în contextul în care presa a relatat că Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, aflat în detenţie, a realizat cu fostul lider al PSD un interviu amplu, care ar urma să fie difuzat la un post de televiziune, transmite Agerpres.

„În contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unităţi penitenciare subordonate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat administraţiei locului de deţinere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, precizează ANP într-un comunicat transmis joi seară.

Anterior, ANP a făcut mai multe precizări cu privire la comunicările online din detenţie, menţionând că acestea se fac cu programare, au caracter confidenţial şi că supravegherea este exclusiv vizuală.

Mai mult, ANP a transmis că de la declararea stării de urgenţă şi până în prezent nu a aprobat solicitări de intervievare a unor deţinuţi.