Redăm mai jos dialogul complet (n.r. de la min 16.00)care a avut loc între liderul PSD Liviu Dragnea și un reporter prezent la conferința de presă:

Reporter: ICCJ a decis să nu aștepte motivarea CCR și să tragă cei cinci judecători la sorți. Vă va rămâne completul tars la sorți săptămâna trecută?

Liviu Dragnea: Habar nu am.

Va dezavantajează această decizie? De ce ați făcut această contestație?

Ați terminat? Nu pot să cred! În primul rând, am citit pe un site extrem de bine informat și foarte serios, nu pe al vostru, că în completul inițial erau trei la doi în defavoarea mea. M-aș fi așteptat că CSM să se autosesizeze și să îi întrebe de unde au aceste informații, că și eu sunt curios de unde au aceste informații. Deci dacă am început în România se discute atât de liber, atât de transparent, că unii judecători, înainte să înceapă procesul, au deja o opinie formată – unii pro, unii contra – mi se pare un lucru de o gravitate foarte mare. Bineînțeles că nu îl targe nimeni la răspundere, pentru că este din sistem, domnul așa-zis jurnalist. În al doilea rând, toate demersurile pe care le-am făcut și le voi face pe această speță au un motiv foarte clar și de care cred că trebuie să beneficieze orice român într-un stat normal și într un stat de drept. Dorința mea este ca eu și toți justițiabilii să fim judecați de niște completuri constituite legale, ca să nu ajungem iar în situația nedorită să se constate că au fost nelegale și să se ia de la capăt, pentru că m-am cam săturat.

Ce nu a fost legal săptămâna trecută?

Asta să discută cu avocații. Eu v-am spus motivarea mea. Nici dreptul de a cere niște lucruri văd că nu mi se mai acordă. Sper că mai avem niște drepturi în țara asta.

ICCJ a explicat faptul că a respectat practic decizia CCR, care a spus că de îndată să treacă la tragerea la sorți a celor cinci judecători.

Nu vreau să întru în dispută cu conducerea ICCJ. Chiar nu vreau. Sunt destui care și-au dat cu părerea, sunt destui care au motivat.