La finalul anului 2018, Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană, încercând astfel să obțină anularea raportului OLAF care a stat la baza dosarului Tel Drum. Iată însă că abia acum a fost făcut public documentul cu argumentele șefului PSD.

Citește și: Lovitură dură încasată de Mihai Gâdea. Așa ceva nu i s-a întâmplat niciodată

Dragnea a cerut „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018″ și „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”, oferind și trei argumente în acest sens.

1. „Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.”

Citește și: Răsturnare de situație! Cești bune pentru Kovesi. Ce se întâmplă cu funcția de procuror european

2. „Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.”

Citește și: Încasări record. Câți bani câștigă Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, în urma nunții

3. „Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.”
Astfel, Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană la Tribunalul UE de la Luxemburg, argumentând că nu i-a acordat dreptul la apărare și nici prezumția de nevinovăție.