Este lovitura momentului dată de Liviu Dragnea! Chiar dacă nu mai este în prima linie a scenei politice, fostul lider al PSD continuă să aibă încă o forță prin oamenii care îi sunt sau i-au fost apropiați. Acum, s-a aflat că un om de bază de-al său pe vremea când PSD era la Palatul Victoria a fost numit într-o funcție importantă.

Este vorba de economistul Cristian Socol. Acesta a fost responsabil de programele economice ale PSD în timpul lui Liviu Dragnea. Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, Socol a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare (FRC). Pentru această poziție el va încasa o indemnizaţie brută lunară de 18.900 de lei.

Adunarea Generală a Acţionarilor Fondului Român de Contragarantare, unde Ministerul Finanţelor Publice deţine 68% dintre acţiuni şi Fundaţia Post-Privatizare 32%, a decis vineri numirea lui Cristian Socol numirea în calitatea de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al FRC.

El a fost numit pentru patru luni, cu posibilitate de prelungire până la şase luni, potrivit unui hotărâri menționate de sursa citată. În cadrul aceleași şedinţă a fost decisă numirea lui Socol în calitatea de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al FRC, funcţia pentru care va primi o indemnizaţie lunară brută de 18.900 de lei.

Cine este Cristian Socol

Trebuie amintit că Socol a fost strategul economic al PSD în perioada în care formaţiunea era condusă de Liviu Dragnea. După preluarea puterii de către Viorica Dăncilă, Socol a fost îndepărtat din Consliul de Programare Economică dar şi de la Fondul Român de Contragarantare.

Cristian Socol, a fost autorul programului economic al PSD care s-a bazat pe ”wage led growth” și a dat startul majorărilor salariale din sectorul bugetar, considerate de mediul privat a fi nesustenabile de către economia românească.

Despre Socol a avorbit inclusiv liderul actual al PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a menționat atunci că dacă PSD va ajunge la putere, economistul va fi propunerea partidului pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

Pe lângă Socol, în funcţia de membru simplu a fost numit Nicolae Stănică. Lui Stănică i-a expirat joi mandatul de membru şi de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al FRC. Pentru prezenţa sa în Consiliul de Supravegher, Nicolae Stănică va primi o indemnizaţie brută lunară de 12.600 de lei. De asemenea, Nicolae Stănică este preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză din noiembrie 2019.