La asta nu se aștepta nimeni. Chiar și Victor Ponta va merge să voteze la referendumul pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis. Totuși, demersal șefului statului este sortit eșecului.

Preşedintele Pro România spune că va merge să voteze la referendumul pe justiţie din 26 mai, deşi este dezamăgit de cele două întrebări la care românii sunt chemaţi să răspundă. „Noi, la Pro România, ne concentrăm pe alegerile pentru Parlamentul European, pentru că, sincer să fiu, şi dacă votez eu şi dacă nu votăm, nu se întâmplă nimic cu referendumul după. Cred că e o ocazie ratată. Puteam să facem mult mai mult cu acest referendum dacă se punea o întrebare clară, simplă, la care să răspundă toată lumea foarte bine… Dar mă duc la referendum”, a precizat liderul Pro România.

Referendumul pe tema justiţiei, convocat de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc pe 26 mai, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.

Cetăţenii români sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la două întrebări: 1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?