Potrivit INSP, ţările considerate ”zone roşii” sunt: Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran.

Astfel că cetăţenii români care se întorc din aceste ţări se vor afla în carantină instituţionalizată 14 zile.

În ceea ce priveşte ”zonele galbene”, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile, sursa citată arată că toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională se vor supune acestei prevederi.

Lista a intrat în vigoare de miercuri, 25 martie, orele 00:00, se mai precizează în documentul publicat pe site-ul INSP.

Care este bilanţul prezentat marţi seară de autorităţi

Potrivit ultimului bilanţ, prezentat ier de către Raed Arafat, până marţi seară la ora 20:00 erau confirmate 794 de persoane cu noul coronavirus, 79 vindecate şi 11 decedate.

“Situaţia la ora 20 şi care a fost transmisă la Ministerul Afacerilor Interne din partea colegilor de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. La ora 20, avem 794 de confirmaţi, 79 de vindecaţi şi 11 decedaţi, din păcate. La acest moment, persoane internate în spital, în secţie, sunt 431 şi la nivelul secţiilor de terapie intensivă – 18 persoane. Persoane carantinate, până la ora 20, 5.556 şi persoane izolate la domiciliu – 87.506”, a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului de Interne, potrivit Agerpres.