Afluxul scăzut al cumpărătorilor de locuinţe, pe segmentul mediu-lux, i-a determinat pe proprietarii ansamblului rezidenţial Asmita Gardens, fondul de investiţii Charlemagne Capital şi grupul indian Asmita, să se gândească la închirierea locuinţelor din complex, variantă care ar putea fi luată în calcul în următoarele 2-3 luni.

„Avem în vedere şi închirierea, pentru că sunt o serie de clienţi pe această zonă, însă urmează ca această posibilitate să fie luată în discuţie de bordul director în următoarele 2-3 luni. În principiu, vrem să vindem apartamentele“, a declarat pentru capital.ro Atena Ţiplic, sales director în cadrul Asmita Gardens.

Până acum au fost vândute 65% din totalul de 788 de apartamente din cadrul complexului, 20 de cumpărători preferând să scoată la închiriat locuinţele achiziţionate. Garsonierele din Asmita Gardens se închiriază cu 400 de euro/lună, apartamentele cu două camere cu 650 euro, iar cele cu trei camere cu 750-800 euro.

Potrivit Atenei Ţiplic, în cazul în care proprietarii ansamblului vor opta şi pentru varianta închirierii, nivelul chiriei va fi similar cu cel practicat de clienţii lor.

Rent to buy la 20 de apartamente

Începând din această săptămână, reprezentanţii Asmita Gardens au lansat noi metode de plată. În parteneriat cu Alpha Bank, instituţie care a finanţat şi dezvoltarea proiectului, se oferă un credit cu o dobândă de 4,5%, plus Euribor la 6 luni, pe o perioadă de 35 de ani şi avans de 15%.

O altă variantă este finanţarea prin dezvoltator pe o perioadă de maxim trei ani şi opţiunea de „rent to buy“, disponibilă pentru un număr de 20 de locuinţe, prin care clientul are posibilitatea de a locui cu chirie pentru doi ani, cu plata unui avans, după care va plăti rate lunare sau integral.

Potrivit reprezentanţilor Asmita, până acum s-au mutat 120 de familii şi mai sunt aşteptate alte 100, după ce îşi mobilează locuinţele.

Vehicolul investiţional European Convergence Development Company (ECDC), administrat de Charlemagne Capital, a anunţat în luna septembrie că speră să îşi lichideze stocul de 375 de locuinţe rămase nevândute la acea dată, până în decembrie 2012, an în care trebuie rambursat creditul deschis la Alpha Bank.