Familia Negoiţă vrea să construiască un ansamblu rezidenţial cu aproape 2.000 de apartamente în Capitală, pe terenul fostei fabrici Romcarton, chiar peste drum de noul magazin Ikea Pallady. În aceeaşi zonă, familia Negoiţă are în construcţie complexul Palladium Residence, care va cuprinde la final 2.500 de locuinţe, notează Profit.ro.

Compania Edificia Star Construct, controlată indirect de părinții și surorile mai mari ale lui Robert și Ionuț Negoiță, așteaptă aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu și obținerea autorizației de construire chiar de la Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă. Actele depuse propun desființarea imobilelor existente și construcția a 1.922 de locuințe și 2.369 de locuri de parcare. Una dintre firmele care figurează ca acționar al Edificia Star Construct este dezvoltatorul ansamblului Palladium Residence, început încă din 2014 în spatele fostei fabrici Policolor, tot din zona Pallady.

Înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, care s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet. În septembrie 2009, ANAF a demarat un control privind tranzacțiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoiță în perioada 2006-2008, prin care a verificat dacă trebuie plătită TVA la aceste operațiuni. După acest moment, cei doi fraţi au renunţat să se mai implice direct în afacerile imobiliare. Ei au revenit, indirect, în 2014 cu proiectul Palladium Residence.

Zona de dezvoltare imobiliară aleasă de familia Negoiță este un punct puternic pe harta de retail a Bucureștiului. Aici s-a deschis de curând al doilea magazin Ikea din Capitală, este în construcție un magazin de bricolaj Leroy Merlin, pe o parte din fosta platformă industrială Policolor funcționează deja Metro, Auchan, Jumbo, Decathlon și Kika (acum Momax Lutz), peste drum funcționează Dedeman, iar în locul fabricii Policolor se pregătește construcția unui proiect imobiliar mixt. Tot aici s-au construit în ultimii ani sute de apartamente care au extins cartierul Titan.