Managerul Spitalului Sfânta Maria, renumitul chirug Narcis Copcă, a declarat în direct la Antena 3 că acesta este dispus să-i ofere femeii un nou loc de muncă, tot de liftieră, dacă îndeplinește condițiile necesare. Un nou lift urmează să fie pus în funcțiune în instituție.

Reamintim că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a concediat-o pe liftiera de la Ministerul Muncii. Aceasta a declarat că nu este necesară o liftieră în cadrul instituției.

„Nici eu, nici colegii mei nu avem nevoie de cineva care să apese pe un buton”, a declarat ministrul.

Violeta Alexandru susține că nu a concediat-o pe liftieră, ci a solicitat să nu se mai desfășoare această activitate în Ministerul Muncii, că e nevoie de forță de muncă în multiple alte zone și nu e nevoie să apese cineva pe buton.

Cum decurgea job-ul liftierei?

Pe de altă parte, ministrul a scris pe pagina sa de Facebook care era sarcina liftierei și cum decurgea munca acesteia.

“Tradiția conform căreia când Ministrul Muncii pleca din cabinetul său și până parcurgea, în 30 de secunde, distanța până la lift, secretariatul suna și transmitea liftierei să aducă liftul la etajul 2 (la cabinetul ministrului) și să deschidă larg ușa ca să nu facă demnitarul vreun efort, se oprește la 2019. Urc și cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton. Bun simț, normalitate, revizie pentru folosire fără liftieră”, a scris demnitarul pe pagina sa de Facebook.

Femeia a rămas pe drumuri

“Mi-au spus şefii să plec, că dna ministru nu mai are nevoie de mine. Mi-am luat bagajul şi am plecat acasă, fără să spun la revedere nimănui. Am plecat ca un hoţ. Cu dumneaei nu m-am găsit decât o dată, când a venit în minister. A făcut cunoştinţă cu toată lumea, am dus-o cu liftul la etajul doi şi de atunci nu am mai văzut-o. Dumneaei urca pe scări, a zis că este o fire sportivă şi nu foloseşte liftul. Sunt supărată, ce să mai zic!

Mai am trei ani până să ies la pensie normal. Fac 43 de ani de muncă şi m-a dat afară chiar înainte de pensie, fără să o intereseze măcar ce fac eu. Să ştiţi că nu e uşor să fii liftieră, să stai într-un mediu de 2mp, fără aer, să împingi de uşă tot timpul. Eu nu mă plâng de munca pe care o fac, că altfel nu mă făceam liftieră dacă nu îmi plăcea. Dar nu a fost un lift modern, să zici că se închideau şi deschideau uşile singure”, a explicat liftiera concediată, într-un interviu pentru Antena 3.

Liftiera avea un salariu de 2 000 de lei

“Poate nu i-a plăcut faţa mea, nu ştiu ce să spun. Nu am avut nimic personal cu dânsa, am văzut-o doar odată. Am schimbat în 12 ani 16 miniştri, dar nu mi-a spus nimeni nimic. Aveam 2000 de lei salariu, deci dacă doamna ministru credea că va face mai mulţi bani la buget cu banii mei, îi mulţumesc pentru asta. În ziua în care mi-a spus că trebuie să plec acasă m-am gândit că e greu la vârsta mea să mai găsesc serviciu, sunt şi singură, văduvă de 20 de ani. Am plâns un pic, m-am înfuriat un pic, dar mi-a trecut.

E destul de greu oricum, şi cu 2000 de lei salariu. Dar dacă nu îi mai am, cu ce mă descurc? Cine îmi dă? Mă gândeam să merg la dna ministru să îmi dea ajutor social. Aşa m-am gândit când mi-a spus să plec acasă, dar am renunţat. Am zis că trebuie să îmi caut de muncă, pentru că am muncit 40 de ani, nu pot să stau acasă. De la 18 ani muncesc, dar pesemne că dânsa are nevoie de oameni care stau acasă, nu de oameni care muncesc”, a mai spus doamna Paula.

Angajata firmei de mentenanță a liftului

În urma acestei întâmplări, Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit că persoana respectivă era angajată a firmei private de mentenanţă a liftului, care nu oferă garanţie la acel lift dacă liftiera nu este prezentă acolo.

„Cum o fi să te lauzi prin presă că ai dat liftiera afară şi a doua zi să te duci să o găseşti în lift şi să afli că nu era angajata ta? Voi realizaţi ce ţinte îşi stabilesc ăştia? Războaie cu liftiera! Şi mai ies şi bătuţi măr din ele… ”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina ei de Facebook.