Violeta Alexandru a venit miercuri, într-o emisiune, cu noi declarații despre liftiera din Ministerul Muncii.

Alexandru a explicat de ce a ales să o concedieze, insistând asupra faptului că acum liftul operează fără liftieră.

”Nu am disponibilizat-o, am solicitat să nu se mai desfășoare această activitate în Ministerul Muncii, că e nevoie de forță de muncă în multiple alte zone și nu e nevoie să apese cineva pe buton. Acum funcționează liftul.

Dacă vin persoane cu nevoi speciale, se mobilizează cineva din minister pentru a le ajuta”, a explicat ministrul Muncii, la B1 TV.

Nu știe ce s-a întâmplat cu liftiera

Ea a explicat că a decis să renunțe la serviciile liftierei din minister deoarece ”nici eu, nici colegii mei nu avem nevoie de cineva care să apese pe un buton”. Alexandru a mai spus că nu știe ce s-a întâmplat între timp cu femeia, dacă lucrează în altă parte acum.

”Scandalul liftierei” a început după o postare a Violetei Alexandru de acum câteva zile, pe Facebook.

Astfel, în urmă cu doar câteva zile, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţa că nu mai are nevoie de liftiera de la minister.

”Tradiția conform căreia când Ministrul Muncii pleca din cabinetul său și până parcurgea, în 30 de secunde, distanța până la lift, secretariatul suna și transmitea liftierei să aducă liftul la etajul 2 (la cabinetul Ministrului) și să deschidă larg ușa ca să nu facă demnitarul vreun efort, se oprește la 2019. Urc și cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton”, spunea Violeta Alexandru.

Ecouri ironice

Iar războiul ministrului Muncii cu liftiera nu a rămas fără ecouri. Fostul ministru al Muncii, social-democrata Lia Olguța Vasilescu, a ironizat în mai multe rânduri pe Facebook declarațiile Violetei Alexandru.

Chiar miercuri Vasilescu a revenit cu o nouă postare pe tema liftierei de la Ministerul Muncii. Social-democrata a distribuit pe Facebook postarea unei persoane care povesteşte despre deja celebra liftieră dată afară de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a aflat apoi că, de fapt, persoana respectivă era angajată a firmei private de mentenanţă a liftului, care nu oferă garanţie la acel lift dacă liftiera nu este prezentă acolo.

”Cum o fi să te lauzi prin presă că ai dat liftiera afară şi a doua zi să te duci să o găseşti în lift şi să afli că nu era angajata ta? Voi realizaţi ce ţinte îşi stabilesc ăştia? Războaie cu liftiera! Şi mai ies şi bătuţi măr din ele… ”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina ei de Facebook.