Retailerul Lidl a a fost desemnat recent drept Angajator de top în România. Institutul independent “Top Employers“, aflat în Amsterdam și Düsseldorf, premiază anual angajatorii de top din întreaga lume, aceia care se remarcă prin programele lor dedicate angajaților și prin oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă. În acest an, Lidl a obținut certificarea “Top Employer“ pentru șapte țări, inclusiv pentru România.

“Este responsabilitatea noastră să creăm condiții de lucru atrăgătoare pentru toți cei peste 5.000 de angajați din România", a spus Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere al Lidl România.

În afară de premiul pentru Lidl România, retailerul a obținut distincții Top Employer în Germania, Italia, Grecia, Polonia, Slovenia și Slovacia. Aceste premii sunt rezultatul unui audit extern al departamentului de Resurse Umane, audit care a utilizat o metodă de evaluare dezvoltată de Institutul “Top Employers“. Printre domeniile evaluate se numără dezvoltarea leadership-ului, managementul performanței, cel al carierei și al succesiunii funcțiilor de management, compensații și beneficii, training și dezvoltare, precum și cultura organizațională.

Compania de retail Lidl, care face parte din Grupul Schwarz, cu sediul în Neckarsulm, este unul dintre liderii companiilor care activează în retailul alimentar din Germania și Europa. Lild este prezent în 30 de țări din toată lumea și operează aproximativ 10.000 de magazine și peste 140 de centre logistice în 27 de țări din Europa.