Potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, oficialii CNAIR au estimat că valoarea lucrărilor pentru proiectare, asistență tehnică și execuție, „Modernizare DN52 Alexandria-Tr.Magurele km 1+350-km 44+600; km 49+194-km 52+649” se ridică la 175,94 milioane lei, fără TVA. Un calcul simplu arată că CNAIR ar putea plăti circa un milion de euro/km pentru modernizarea drumului național Alexandria-Turnu Măgurele, cu o bandă pe sens, în zonă câmpie. Conform standardelor Ministerului Transporturilor, reabilitarea unui drum naţional are un standard de cost circa 760.000 euro/ km.
Contractul acord-cadru este de 5 luni perioada de proiectare care include, pe lângă proiectul tehnic de excecuţie, atât elaborarea şi finalizarea documentaţiei pentru obţinerea HG expropriere cât şi proiectul pentru autorizaţia de construire, 18 luni perioada de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie. „Perioada de garanţie a lucrărilor de 60 de luni poate creşte pana la 96 de luni în funcţie de perioada de garanţie a lucrărilor ofertată”, conform anunţului de licitaţie.
Nu se va organiza licitaţie electronică criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ.  Criteriile de pondere în punctaj sunt 85% preţul ofertei şi 15% componenta tehnică. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 8 ianuarie 2018, iar data de evaluare a ofertelor este 2 februarie 2018. Contractul nu este periodic şi este finanţat cu bani de la buget.