Lia Olguța Vasilescu este de acord cu inițiativa primarului Craiovei care vrea să-i retragă caricaturistului Ştefan Popa Popas titlul de cetăţean de onoare oferit de oraș Craiova. Motivul: acesta i-a numit pe olteni „ciurucuri”.

După ce edilul din Craiova s-a alpăturat celui din Slatina, care a cerut Consiliului Local retragerea titlului. Lia Olguţa Vasilescu a comentat imediat pe Facebook: “Mi se pare absolut corect!”.

Primăria Craiova a anunțat, luni, că propunerea de retragere a titlului caricaturistului Ștefan Popa Popa`s se va afla pe masa consilierilor locali la următoarea ședință, care va avea loc în data de 25 iulie. Propunerea de retragere a titlului vine ca urmare a afirmațiilor caricaturistului, despre care se spune că „au adus atingere imaginii Municipiului Craiova și cetățenilor săi”.

Lui Ștefan Popa Popa’s i-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al Craiovei în anul 2005.Războiul declarat acestuia a pornit de la faptul că acesta a spus despre olteni că sunt „ciurucuri”. În replică, caricaturistul s-a apărat explicând că s-a referit doar la cei care nu au cei șapte ani de acasă.În prezent, caricaturistul este cetățean de onoare în 26 de orașe din țară, unde a obținut 100 de premii. Pe plan internațional a fost medaliat de 58 de ori. Este membru al Fundației pentru Știință și Arte a Academiei Cita din Roma și membru al Asociației Artiștilor Plastici (UNESCO), a creat Academia Popa’s, școala românească de caricatură și a publicat caricaturi în principalele ziare și reviste din toată lumea.