Deputatul USR Cristina Prună a anunțat că BEJ Dâmbovița a dat o nouă lovitură formațiunii politice din care face parte, după ce zilele trecute i-a interzis sloganul electoral.

Astfel, USR PLUS nu mai are voie nici să își prezinte programul de guvernare în campania electorală pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, conform deciziei aceleiași instituții.

”USR PLUS respectă regulile de distanțare sanitare necesare în pandemie”

În consecință, USR PLUS va contesta și această decizie la Biroul Electoral Central, a precizat sâmbătă Cristina Prună, prin intermediul unui mesaj postat pe internet.

”DELIRUL CONTINUĂ!

După interzicerea sloganului, BEC Dâmbovița ne-a interzis și prezentarea programului de guvernare.

La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Dâmbovița a interzis, azi, Alianței USR PLUS și folosirea pancartelor prin care susținătorii noștri prezintă angajamentele din programul de guvernare precum „Fără penali în funcții publice”, „Fără pensii speciale”, „Cetățenie digitală”, „Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor”.

Această modalitate de prezentare a programului Alianței respectă regulile de distanțare sanitare necesare în pandemie și a fost aleasă pentru siguranța cetățenilor și a colegilor noștri.”, a scris sâmbătă Cristina Prună pe Facebook.

”USR PLUS va contesta și această decizie la BEC”

”Decizia de azi urmează celei de interzicere a mesajului „O Românie fără hoție”.

Alianța USR PLUS consideră că pancartele folosite de susținători nu se încadrează în definiția legii invocate de PSD în plângerea către BEC Dâmbovița pentru că nu se referă direct la un candidat și nici nu sunt inscripționate cu sigla organizației noastre.

Alianța USR PLUS va contesta și această decizie la Biroul Electoral Central.”, a completat deputata.

În context, PSD Dâmbovița susține că sloganul USR PLUS ”O Românie fără hoție” instigă la ”ură, xenofobie” și a acționat în consecință, prin contestatrea acetuia la Biroul Elecoral Județean, care a dat dreptate social-democraților.

De asemenea, PSD a contestat și promovarea mesajului electoral prin intermediul unui avion de tip utilitar ”care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște cât și împrejurimile”.