Pe atunci, modelul Volkswagen T1 (Transporter 1), botezat de fanii săi VW-Bus, Hippie-Van sau Bulli era mașina tinerilor care străbăteau sute de kilometri pentru a asista la un concert sau pentru a participa la o petrecere în aer liber. Acum 10 ani, nemții de la Volkswagen au încercat să reanimeze modelul prin conceptul Microbus dar au renunțat la proiect fără să explice motivele.
Ei bine, la Geneva, Bulli a reapărut. Mai tânăr decât oricând și mai „verde” decât în visele generației hippie. Conform producătorului, noul vehicul poate transporta șase persoane și este dotat cu un propulsor electric amplasat în partea din față. Asta spre deosebire de T1 care avea motorul convențional plasat în spate. Propulsorul electric dezvoltă 114 CP asigurând vehiculului o accelerație de la 0 la 100 km/h în 11,5 secunde și o viteză maximă de 140 km/h (limitată electronic).
Autonomia cu o singură încărcare a bateriilor este de 300 km. Pentru că spațiul liber rămas în partea din spate este mai mult decât suficient, inginerii de la VW spun că acolo poate fi instalat fără probleme și un al doilea propulsor alimentat cu benzină sau motorină.
Producția de serie a noului Bulli nu a fost confirmată oficial, însă departamentul de comunicare a specificat că „acest concept are potențial pentru a se plasa în gamă alături de Caddy, Touran, Sharan și Caravelle.