O mare surpriză s-a petrecut ieri la Senat cu Legea Pensiilor, care nu a reușit să obțină votul majorității senatorilor, pentru a fi adoptată.

Și mai surprinzător este faptul că, deși alianța guvernamentală deține majoritatea la Senat, purtătorul de cuvânt al PSD dă vina tot pe Opoziție pentru eșecul de ieri.

”După ce ieri s-au opus Legii pensiilor în Senat, cei de la PNL vin din nou cu minciuna că PSD nu ar fi majorat pensiile cum prevede legea de la 1 ianuarie 2019.

Nu vom mai lăsa netaxate aceste minciuni, domnule Orban!”, scrie senatorul Mihai Fifor pe pagina sa de facebook.

În plus, Fifior îl acuză pe liderul PNL, Ludovic Orban, că minte îl legătură cu calendarul privind majorarea pensiilor:

” PSD a majorat pensiile în avans și mai mult decât prevede legea. În 2017, am majorat de două ori punctul de pensie, la 1 ianuarie și la 1 iulie.

Cea de-a doua creștere era în avans față de ianuarie 2018, la fel cum la 1 iulie 2018 am făcut în avans majorarea prevăzută pentru 1 ianuarie 2019, pe care PNL spune că nu am fi făcut-o.

Tot așa, în acest an, la 1 septembrie vom face în avans majorarea de anul viitor din ianuarie.

După calendarul invocat de PNL, acum punctul de pensie ar fi trebuit să fie de 1.045 lei. Ia întrebați un pensionar cât are punctul de pensie, d-le Orban! Nu cumva 1.100 lei? Și are această valoare de la 1 iulie anul trecut, deci mai devreme de 1 ianuarie 2019.

De ce mințiți atunci d-le Orban? Puteți răspunde? Dacă nu, macar încetați cu minciunile!”