Alexander Adamescu este fugarul de la Londra suspectat că se află în spatele acțiunii de lobby anti-DNA și anti-justiție împreună cu Puiu Popoviciu, relatează G4Media.ro.

Adamescu și Popoviciu l-au angajat ca avocat pe Louis Freeh, fostul șef FBI. Giuliani a recunoscut că a fost plătit de Freeh și că scrisoarea anti-justiție se bazează pe raportul fostului șef FBI. Surse politice au declarat pentru G4Media că Dancu știa de acțiunea de lobby de mai mult timp, dar consulul României la New York neagă vehement orice legătură cu tot acest demers.

Fostul primar al New York-ului a recunoscut pentru Politico.eu că a fost plătit pentru scrisoare de către Freeh Group International. Giuliani a mai declarat pentru Politico.eu că scrisoarea „s-a bazat pe un raport al lui Louis Freeh pe care l-am revizuit”.

Consulul României la New York, Cătălin Dancu, recunoaște, într-un interviu pentru DCNews.ro, că a fost contactat de reprezentanții lui Giuliani, dar nu pe temele din scrisoarea trimisă de fostul primar al New York-ului președintelui Iohannis.

„Vă pot spune că am fost contactat de reprezentații săi pentru organizarea la București a două conferințe cu tema protecției datelor cu ocazia preluarii președinției Consiliului UE de către România”, a declarat Dancu la DCNews.ro.

Dancu este la rândul său implicat în operațiunea lobbyistilor anti-justiție, având în vedere că a povestit unor politicieni români despre intențiile lui Giuliani cu mai multe săptămâni în urmă, scrie Digi24.

„Dancu știa de scrisoarea lui Giuliani de mai mult timp, nu este străin de această operațiune”, a declarat  unul dintre politicienii care au discutat cu consulul României la NewYork.

Consulul României la New York, Cătălin Dancu, neagă vehement că a fost ar fi implicat în campania de lobby: „Nici o legătură. Fake news. Total o aberație, cu tot respectul”.