Carmen Păun și Anca Gurzu ar fi contribuit la realizarea dezvăluirii, conform Politico.eu.

Carmen Păun este un vechi protestatar anti PSD și, mai nou, rezist. Ea a devenit celebră în 2012 când a participat la un protest la Bruxelles împotriva premierului de la aceea vreme, Victor Ponta. La Politico.eu, Carmen Păun este specializată în sănătate dar se ocupă și de terorism.

Alături de Carmen Păun, la aceeaşi manifestare (n.red-din 2012), a participat şi Manuela Preoteasa, pe atunci redactor şef la Euractiv.ro şi fondator al Centrului Român de Politici Europene, pe care astăzi o găsim în structura agenţiei HotNews, în departamentul Management, ca managing partener!La aceeaşi acţiune a ICR a mai fost şi Cristian Ghinea, pe atunci ca jurnalist şi director al Centrului Român de Politici Europene, care astăzi este colaborator la „Dilema veche”, unde, fireşte, ia apărarea ICR (nr. 436/21-27 iunie 2012, scria Cotidianul în 2012.

Cristian Ghinea este acum unul din liderii USR, scrie Flux24.ro.

Anterior, Păun a participatr la un proiect iniţiat şi coordonat de ICR Praga timp de un an, între noiembrie 2009 şi octombrie 2010, beneficiind şi de o subvenţie europeană. În aprilie 2010, Carmen Păun a participat la „întâlnirea de la Bruxelles”, fiind prezentată ca secretar general al reţelei „European Youth Press”, mai scria sursa citată.

La aceea vreme, ICR era condus de Horia Roman Patapievici și o parte din media afirma că ICR ar fi fost în spatele unor articole apărute în presa străină favorabile Puterii de la acel timp.

Anca Gurzu, celălalt nume românesc din afacerea Politico-Giuliani, este spune site-ul din Bruxelles specializată în energie, dar s-a ocupat și de migranți și de reportaje în favoarea migranților musulmani veniți în Europa.

Ce conexiune pot avea 2 jurnaliste de origine română din Bruxelles specializate în sănătate și energie și paralel care se ocupă cu terorismul și migranții cu legăturile fostului primar al New Yorkului și avocat personal al președintelui Donald Trump în România sau aiurea?