Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi liniștește pe români. Acesta anunță că noua coaliție de guvernare s-a asigurat deja că atât pensiile cât și alocațiile vor fi livrate la timp în luna decembrie, în ciuda zilelor libere, pentru ca anul 2021 să fie încheiat cu bine.

„Noua coaliţie a reuşit să aibă un guvern, să putem da această Ordonanţă de Urgenţă ca să asigurăm pe toţi că pensiile şi alocaţiile copiilor vor fi achitate, nu vor fi probleme în decembrie cu banii. Închidem anul cu bine în sistemul de pensii”, a asigurat noul ministru al Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Totodată, acesta a fost întrebat dacă există posibilitatea ca de anul viitor să fie probleme cu plata pensiilor. În acest context, el precizează că România funcționeză în prezent normal pe bugetele anuale.

Ministrul a precizat că a purtat deja discuții cu colegii de la Minster, dar și cu premierul și ministrul de Finanțe, care au precizat că nu vor fi probleme cu plata pensiilor.

„România funcţionează pe bugete anuale, rolul meu e să emit acte normative care sa pună la dispoziţia Ministerului de Finanţe documente care să stea la baza construcţiei bugetului pe anul viitor. Ieri am vorbit cu colegii de la minister, mă bazez pe ei, am vorbit cu premierul, cu ministrul Finanţelor”, a continuat Budăi.

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare 

În ceea ce privește ideea conform căreia vârsta de pensionare va fi majorată începând cu anul următor, Budăi susține că PSD-ul vede lucrurile diferit, având în vedere situația la nivel național. Mai exact, el susține că până ce speranța de viață din România nu va crește, este exclusă o creștere a vârstei de pensionare.

În acest context, el propunere creșterea nivelului de trai și de abia apoi discuții despre majorarea vârstei de pensionare.

„În opinia noastră, a PSD, lucrurile trebuie puse taman invers. Noi considerăm că a majora vârsta de pensionare până nu majorăm speranţa de viaţă, prin asigurarea unui trai decent, nu trebuie făcute.

Lucrurile trebuie făcute taman invers. Noi trebuie să începem cu creşterea nivelului de trai şi ulterior să vedem dacă putem prelungi vârsta de pensionare.

Este exclus să majorăm acum vârsta de pensionare”, a continuat Marius Budăi.