Castelul Bran este cunoscut in intreaga lume si este vizitat in fiecare an de sute de mii de turisti. Pana de curand, majoritatea turistilor veneau doar sa vada castelul si, dupa ce-si cumparau un suvenir de pe tarabele din fata acestuia, se urcau in autocar sau in masina si plecau mai departe. In ultimii ani, dezvoltarea turismului rural a dus insa la inmultirea numarului celor care vin de mai multe ori pe an la Bran si la Moeciu (o localitate aflata in imediata lui apropiere).
Zona este de un pitoresc aparte si merita sa-ti petreci un week-end sau o vacanta aici. Cu toate ca este mai departat de Capitala, Branul nu este izolat si are cai de acces foarte bune – se gaseste la 30 kilometri de orasul Brasov, 30 kilometri de statiunea Predeal si la circa 200 kilometri de Bucuresti.

Case de vacanta de la 15.000 USD

In comparatie cu Valea Prahovei, preturile la case si terenuri sunt mult mai mici. Zoltan Haller, director al agentiei imobiliare Zoltim afirma ca sunt case de vacanta noi, construite din zidarie si cu mansarde din lemn, care pornesc de la 15.000 USD. Vilele cele mai scumpe nu depasesc 80.000 USD.
Saptamana trecuta, prin intermediul agentiei, s-a vandut, de exemplu, in satul Predelut, din localitatea Bran, o casuta cu mansarda mica, trei camere, o baie si o bucatarie, cu acest pret, in care era inclus si un teren de 400 mp.
Casa fotografiata de noi se afla gard in gard cu cea vanduta de curand si este si ea de vanzare. Pretul este mai mare, pentru ca terenul aferent este de 1.000 mp, mai mult decat dublu, la fel si suprafata construita a casei. Aceasta casa are doua bai, trei dormitoare la mansarda si un living mare la parter. Atat designul exterior, cat si amenajarea interioara au urmarit o linie rustica, ce se integreaza perfect in peisaj. De pe terasa din mansarda se vad Muntii Bucegi. Proprietatea dispune de toate utilitatile, la fel ca toate cladirile din zona Bran-Moeciu, unde exista retele de apa, canalizare si gaze. Pretul de vanzare este de 35.000 USD, de doua ori mai ieftin decat o proprietate similara de pe Valea Prahovei.
si pentru cei care vor sa-si construiasca singuri o casa de vacanta este convenabil. Terenurile sunt ieftine – nu depasesc opt dolari pe metru patrat, in conditiile in care au si utilitati disponibile (apa, canal, gaze). In plus, lemnul de constructie este ieftin. Drumurile sunt astfaltate, iar cararile de munte pietruite. Un alt avantaj ar fi faptul ca aici se gasesc numeroase produse alimentare naturale, de la cas invelit in cetina, o specialitate locala, pana la carne proaspata de vita sau pasare.
In ultimii ani, pe Valea Bengaleasa, care strabate localitatea Moeciu si care se afla la poalele Bucegilor, au aparut zeci de vile construite pentru inchiriat, tip pensiune, cu multe camere.
Majoritatea satenilor practica aceleasi tarife: 400.000 de lei pe noapte, pentru o camera simpla, cu baie comuna si 450.000-500.000 pentru un apartament cu baie proprie. De-a lungul soselei Brasov-Pitesti, ce strabate localitatile Bran si Moeciu, sunt zeci de placarde-indicatoare spre pensiuni care ofera cazare. Se pot face rezervari prin telefon, dar este bine ca, mai intai, sa vizitati cat mai multe astfel de case, pentru a o alege singuri. La confort, nu difera foarte mult, ci la imprejurimi, peisaj si amenajari interioare (sunt unele finisate occidental, cu gresie, faianta si parchet, altele rustice, cu lambriuri). Rezervari se pot face si prin Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (A.N.T.R.E.C.).
si mancarea este ieftina aici. Trei mese pe zi costa cel mult zece dolari de persoana. Cu acesti bani puteti consuma trei sandvisuri sanatoase cu sunca, branza din zona, cascaval si o omleta, plus o cafea dimineata, o ciorba de burta si un pastrav cu garnitura la pranz si o friptura de pui si un „bulz” (specialitate locala, din mamaliga, smantana si branza) seara.    

Calificative casa de vacanta Bran

Amplasament: HHHHH
Casa se afla in localitatea Bran, satul Predelut, la 1,5 Km de poarta Castelului Bran. Zona este linistita, apropiata de munte. Ultima portiune de drum este insa doar pietruita, circa 500-600 metri.
Suprafata si confort: HHHHH
In total, are 130 mp suprafata desfasurata si este impartita astfel: la parter terasa inchisa, living, bucatarie si baie, iar la mansarda se afla trei mici dormitoare, o baie si o terasa exterioara cu vedere spre munte.
Dotari si finisaje: HHHH
Casuta are centrala termica, alarma, bai complet echipate, finisaje din gresie si faianta, iar la mansarda lambriuri.
Grad de intretinere a cladirii: HHHHH
Primul nivel este construit din zidarie si mansarda este din lemn. Imobilul a fost terminat in 1996, dar arata ca nou.
Raport pret -calitate: HHHHH
Pretul este de 35.000 USD, in care intra si terenul 1.000 mp, o piscina si un loc amenajat de facut gratarul. Este un pret bun pentru marimea si modernitatea casei.

STIRI

Johnson&Johnson si GECI s-au mutat in centrul Capitalei
Compania GECI International a inchiriat 1.000 mp in Union Center II, de pe strada stirbei Voda. Echipa de ingineri de la GECI a ales aceasta cladire, atat datorita conditiilor de clasa A pe care le ofera si numeroaselor facilitati, cat si datorita amplasamentului central pe care-l ofera (langa Hotel Hilton si Sala Palatului). Aproape s-au mutat si compania Johnson&Johnson, lider pe piata farmaceutica, si subsidiarul sau Janssen-Cilag, care au ales o vila noua, de 700 mp, pe strada sipotul Fantanilor. „Locatia este una din cele mai bune din Bucuresti, datorita accesului usor atat spre centrul bancar al Capitalei, cat si spre zona comerciala si de marile hoteluri. In plus, vila se afla intr-o zona linistita, cu suficiente locuri de parcare”, afirma Horatiu Florescu, reprezentantul firmei de consultanta imobiliara Colliers International, care a incheiat tranzactia.

A aparut Anuarul agentilor imobiliari
Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari (UNAI) a scos pe piata un anuar al tuturor agentiilor imobiliare membre. Anuarele se vor gasi in librarii si pe tarabele de presa. Din cele 15.000 de exemplare, 5.000 vor fi distribuite catre judecatorii, sectii de politie, notariate, administratii financiare, primarii si alte institutii legate de eliberarea de acte pentru efectuarea de tranzactii imobiliare. In acest anuar sunt cuprinse toate firmele care au autorizatie si care au personal scolarizat pentru efectuarea de tranzactii. Pana in prezent, in UNAI s-au inscris 650 de agentii din intreaga tara, dintr-un total de 103.000 de societati inregistrate cu acest obiect de activitate la Registrul Comertului.

Cora a cumparat un apartament de lux in Aviatorilor
Reprezentantii Cora Hipermarche Romania au semnat de curand un contract de vanzare-cumparare pentru o locuinta de lux, situata pe bulevardul Aviatorilor din Bucuresti. Cladirea cu patru etaje in care se afla apartamentul este o investitie privata, de doua milioane de dolari, potrivit domnului Cezar Lazarescu, director al agentiei imobiliare Rom International Services, prin care s-a incheiat tranzactia. „Cora a cumparat un apartament rezidential cu trei dormitoare, o sufragerie si o camera de zi, de peste 130 mp. In bloc, mai sunt de vanzare inca trei apartamente”, sustine Cezar Lazarescu. Apartamentele se vand cu 1.000 USD/mp si seinchiriaza, cu 20 USD/mp/luna.