Armata Ucrainei a anunțat recent că lunetistul rus „Adam cel Groaznic” a fost lichidat. Anatoli Stefan, colonel ucrainean, a făcut anunțul respectiv pe contul său de Telegram.

Potrivit spuselor sale, „Adam cel Groaznic” a fost în cele din urmă „denazificat și demilitarizat oficial”.

Lunetistul rus a servit anterior în Batalion Sparta, creat de separatiștii pro-ruși din Donbas în 2014, după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea la Rusia.

Menționăm faptul că tot colonelul ucrainean a anunțat anterior lichidarea altor comandanți ruși, precum atamanul cazac Alexandr Kalnițki și colonelul rus Alexei Șarov, comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei invadatoare.

Aceasta nu este singura pierdere suferită de armata rusă. Amintim faptul că Oleksii Arestovici, consilier prezidențial din Ucraina, a declarat recent că forțele ruse au pierdut alți doi generali.

Armata Rusiei a pierdut alți doi generali

Recent, alți doi generali ruși au fost lichidați de forțele ucrainene în regiunea sudică Herson. Unul dintre cei doi ruși ucişi a fost un general al Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, însărcinat cu organizarea referendumului pentru anexarea regiunii sudice Herson la Rusia.

Informația a fost transmisă recent de consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici într-un interviu acordat unui post de televiziune din Belarus.

De altfel, la începutul lunii iunie, forțele ruse au pierdut un alt general deosebit de important, apropiat de președintele rus Vladimir Putin. Acesta a fost înmormântat în Caucazul de Nord (Rusia), pe data de 2 iunie.

Armata Rusiei a pierdut un pilot important

Funeraliile generalului-maior Kanamat Botashev au loc la doar câteva zile după ce acesta a fost doborât la bordul unui avion de vânătoare pe ternul de luptă din Ucraina.

Kanamat Botashev a fost considerat cel mai important pilot rus care a fost doborât până acum în invazia din Ucraina. Trupul pilotului în retragere, al cărui avion a fost doborât deasupra regiunii separatiste Luhansk, a fost transportat cu un elicopter la Karachay-Cherkessia, în Caucazul de Nord al Rusiei, conform BBC Rusia.

Generalul pilota un avion de război Su-25 când a fost ținta unui sistem de rachete de umăr Stinger. El este pilotul de cel mai înalt rang care a fost pierdut de armata rusă de la începutul războiului din Ucraina. Potrivit sursei citate, Vladimir Putin i-a acordat post-mortem titlul de Erou al Rusiei.