El apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localiatea Gura Șuții, la volanul unei maşini închiriate. Înainte de găsirea cadavrului, bărbatul a fost luat la întrebări de poliţişti, fără să fie însă şi reţinut. Între timp, a părăsit România.

În cursul zilei de sâmbătă, anchetatorii au luat legătura cu olandezul, iar acesta a recunoscut că a trecut cu mașina prin satul Gura Suții.

În acest moment, spun surse judiciare apropiate anchetei, mașina cu care s-a deplasat cetățeanul olandez a fost luată în custodia Poliției.

Poliștii spun că nu aveau în acel moment motive să-l rețină pentru că nu existau indicii că fetița s-a urcat la el în mașină, singurul lucru cert fiind faptul că el a trecut prin acea zonă.

„Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în condiţiile în care am văzut că autoturismul respectiv în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şuţii a intrat în ultima localitate la un interval de 30 de minute, în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în 2-3 minute, la o viteză normală de 60 de kilometri la oră”, a declarat procurorul de caz, Mihai Dincă.

Corpul fetei de 11 ani din localitatea dâmboviţeană Gura Şuţii, care a fost găsită decedată duminică, prezintă urme de violenţă, iar poliţiştii au un cerc de suspecţi, informează IPJ Dâmboviţa.

„Referitor la fetiţa de 11 ani, din Gura Şuţii, vă comunicăm faptul că, din păcate, fetiţa a fost găsită decedată pe un câmp de pe raza comunei Produleşti. Aceasta prezintă urme de violenţă. În acest moment poliţiştii au un cerc de suspecţi”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Fata a plecat vineri de la şcoală şi nu a mai ajuns acasă. Ea a fost căutată de peste 200 de persoane, poliţişti, pompieri, jandarmi şi săteni. De asemenea, au fost folosite drone şi un elicopter.