Grupul francez Danone poarta discutii cu Kraft Foods pentru a vinde grupului american divizia sa de biscuiti si cereale contra sumei de 5,3 miliarde de euro, informeaza Associated Press. Divizia a inregistrat vanzari de 2,2 miliarde de euro in 2006. Cele doua companii spera sa ajunga la un acord pana la sfarsitul ultimului trimestru din 2007.

Prin achizitia diviziei Danone, care include marcile LU, Prince si Tuc, Kraft isi va intari pozitia in Europa. Totodata, tranzactia va permite francezilor de la Danone sa-si concentreze atentia asupra productiei de lactate si bauturi.

Tranzactia nu ar include participatiile detinute de Danone in alti producatori de biscuiti din America Latina si India. Potrivit acordului preliminar, Kraft nu va inchide fabrici de biscuiti Danone din Franta si nu va muta sediul european al companiei din Paris in urmatorii trei ani. 

Printre marcile cunoscute ale Kraft se numara Oreo, Chips Ahoy! si ciocolata Milka. Divizia de biscuiti Kraft a contribuit cu 6,7 miliarde de dolari la veniturile totale ale companiei din 2006, de 34,4 miliarde de dolari. 

Preluarea ar insemna pentru Kraft dublarea activitatilor pe care le detine in China si intrarea pe piata din Malaezia si Indonezia, precum si in Europa de Est. 

Divizia de biscuiti a Danone a contribuit cu 16% la veniturile inregistrate de grupul francez in 2006.

 

Sursa: AP