Kraft Foods promite că va crea locuri de muncă şi va extinde afacerile Cadbury din Marea Britanie odată ce preluarea companiei va fi finalizată, a declarat vicepreşedintele executiv al grupului american, Michael Osanloo, citat de The Sunday Telegraph.

„M-aş aştepta categoric că, odată ce vom putea analiza situaţia şi ne vom putea forma o părere, vom creşte numărul de locuri de muncă din Marea Britanie, inclusiv pe segmentul de producţie”, a arătat Osanloo, desemnat de grupul american drept responsabil pentru integrarea Cadbury în grup.

El s-a arătat optimist că marea majoritate a banilor care vor fi economisiţi prin sinergiile din interiorul noului grup nu vor proveni din măsuri care ar afecta locurile de muncă.

Investiţii agresive in marketing şi publicitate

Odată ce va intra sub umbrela Kraft, Cadbury va adopta o atitudine mai agresivă privind investiţiile în marketing şi advertisnig, a mai afirmat Osanloo.

Totodată, oficialul Kraft a calificat drept „nefericit” că producătorul britanic de dulciuri a fost nevoit în trecut, în repetate rânduri, să efectueze reduceri de personal la cele două fabrici principale din Marea Britanie, de la Somerdale, în apropiere de Bristol, şi Bourneville, de lângă Birmingham.

Kraft va prelua participaţia majoritară la Cadbury printr-o tranzacţie care evaluează compania britanică la 11,7 miliarde lire sterline (19,1 miliarde de dolari), în baza unui acord încheiat săptămâna trecută.

SURSA: Mediafax