Pe de altă parte, în plan extern, mai mulți lideri europeni au avut cuvinte de laudă pentru fostul procuro-șef al DNA. 

Nimic nu se compară însă cu puterea poporului, a maselor de oameni. Și iată că Laura Codruța Kovesi are această putere de partea ei, niciun alt candidat la funcția de procuror european nebucurându-se de un asemenea suport.

Nu mai puțin de 150.000 de semnături de susținere vor fi depuse mâine la Parlamentul European de reprezentanții asociației Declic. 

Petiția „O susțin pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european” a fost inițiată de unul dintre cei mai activi membri Declic, Dumitru Cornel Vîlcu, activist clujean.

„Este opinia fermă, asumată explicit, a fiecăruia dintre semnatarii acestui demers că, prin gestul său, Ministrul Justiţiei din România nu doar că nu ne reprezintă interesele şi voinţa ci, dimpotrivă, continuă în mod abuziv un efort personal şi guvernamental de subordonare politică a Justiţiei şi de oprire a luptei împotriva corupţiei în România”, scrie Cornei Vîlcu în petiția semnată de aproape 150.000 de oameni.

Membrii comunității Declic vor fi prezenți pe promenada din fața Parlamentului European începând cu ora 13.00 (ora României), pentru a-și arăta susținerea față de fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție.

„Prin acțiunea noastră vrem să informăm Europa că românii o susțin pe Laura Codruța Kovesi, în ciuda atacurilor și dezinformării venite din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader sau a votului ambasadorului României în cadrul Consiliului UE”, au mai transmis organizatorii.

Petiția poate fi accesată aici.

Te-ar putea interesa și: